Alacant aconsegueix 11 milions per a l'estratègia DUSI Cigarreras

Natxo Bellido destaca el paper de l'Ajuntament d'Alacant com a motor econòmic de la ciutat
Alicante consigue 11 millones para el DUSI Cigarreras

   L'Ajuntament d'Alacant rebrà 11 milions d'euros del programa operatiu europeu FEDER de creixement sostenible 2014-2020, per a dur a terme l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat d'Alacant DUSI Les Cigarreres, que permetrà transformar de forma integral l'àrea que s'estén entre els Castells de Santa Bàrbara i Sant Fernando.

   El regidor de Presidència i portaveu de l'equip de Govern municipal, Natxo Bellido, ha agraït el treball dels tècnics municipals i ha mostrat la seua satisfacció per la consecució d'aquesta ajuda europea per a dur a terme el que serà, a nivell econòmic, "el projecte més ambiciós de la història d'aquest Ajuntament d'Alacant".

   "Hui és un bon dia per a l'Ajuntament d'Alacant i per a la ciutat d'Alacant", ha indicat Bellido, qui ha remarcat que en una època de crisi econòmica com l'actual és especialment important que la iniciativa pública" puga aportar inversions que són necessàries en el territori, en les persones i en la ciutat, i que configuren a l'Ajuntament d'Alacant com el màxim actiu econòmic i motor de la ciutat".

   L'aportació de la Unió Europea serà d'11.054.000 euros, que constitueixen el 50 per cent de la inversió total, i que caldrà complementar amb inversions també d'11 milions d'euros per part de l'Ajuntament, fins a sumar una inversió total de 22 milions d'euros en un projecte que es desenvoluparà fins a l'any 2022.

  "És un projecte d'actuació urbana integral, amb programes vinculats a les àrees municipals de Cultura, Ocupació, Medi ambient, Memòria Històrica, Turisme, Comerç i Inclusió Social", ha comentat l'edil. Una vegada aprovada la DUSI de Cigarreres, a partir d'aquest moment les diferents àrees implicades hauran de definir i concretar el programa d'actuacions que permetran transformar tota l'àrea urbana situada a l'entorn de les Cigarreres.

  Per la seua banda, Román Pinedo, cap de Servei de l'Àrea de Coordinació de Projectes, ha celebrat que Alacant haja aconseguit la segona major inversió en aquesta convocatòria de tota la Comunitat Valenciana.

  "És un bon projecte per a la zona i per a la ciutat, s'han integrat molts àmbits ciutadans, i la interacció de tots no solament pot recuperar aqueixa zona que és molt important perquè fa de nexe entre la ciutat més antiga i la nova, sinó que pot potenciar també molts elements que poden servir per a tota la ciutat", ha apuntat Pinedo.