Al 100% en indicadors internacionals de Transparència

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Constituïda la Comissió de Transparència amb membres de tots els grups municipals

transparència

   El regidor de Coordinació d'Àrees i Projectes, Natxo Bellido, ha mostrat la seua satisfacció pel gran treball que realitzen en matèria de transparència els tècnics municipals i per l'aposta decidida del Govern del canvi en aquest sentit, labor que ha permès que l'Ajuntament a dia d'hui complisca pràcticament amb el 100 per cent dels indicadors internacionals establits per l'Agència de Transparència Internacional per a les administracions locals.

   L'edil ha presidit la sessió de constitució de la nova Comissió de Transparència, Accés a la Informació i Bon Govern, que ha ampliat les seues funcions i objectius pel que fa al grup de treball que existia amb anterioritat, i a partir d'ara dóna cabuda també als representants de tots els grups municipals, dins de l'aposta de l'actual equip de Govern per la transparència municipal.

   Durant esta primera reunió, la Comissió ha valorat l'evolució en el grau de compliment dels ítems que marca l'Agència de Transparència Internacional, que han passat del 73,8 per cent en 2014-- el que situava a l'Ajuntament d'Alacant en la posició 89 del ránking nacional--, al 98 per cent en el moment present, amb la previsió i compromís d'aconseguir el 100 per cent en les pròximes setmanes.

   Natxo Bellido ha considerat que estes xifres són "una mostra de l'impuls que aquesta corporació està donant gràcies al treball dels tècnics municipals i la determinació política del Govern del canvi, per situar la transparència com un dels eixos de l'administració local".

   Així mateix, en la reunió s'han presentat els treballs de l'esborrany de l'Ordenança Municipal sobre transparència, accés a la informació i bon govern que seran abordats per aquesta mateixa Comissió en el transcurs dels pròxims mesos de cara a poder portar una proposta d'ordenança a ple, abans que finalitze 2016.

D'altra banda, des de la Regidoria de Coordinació de Projectes que ostenta la presidència d'aquesta Comissió s'ha informat de la participació de l'Ajuntament en organismes de transparència autonòmica i estatal.

A més, s'ha posat en relleu la necessitat d'anar dissenyant el full de ruta per a mantenir i millorar els processos administratius que tenen a veure amb la transparència, accés a la informació i bon govern per part de la ciutadania i en general amb la prestació d'un bon servei propi d'una administració moderna i del segle XXI.