Ajuntament i APAMM organitzen una carrera benèfica contra el càncer de mama

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Aquest diumenge 15 de gener, a partir de les 10:00 h, en la Ciutat Esportiva d'Alacant

Carrera benèfica contra el càncer de mama

Alacant, dimecres 11 de gener de 2017.- L'Ajuntament d'Alacant, a través de les Regidories d'Igualtat i Esports, en col·laboració amb l'Associació Provincial d'Alacant de Dones amb Càncer de Mama (APAMM), organitza una carrera benèfica contra el càncer de mama que es desenvoluparà a partir de les 10:00 hores del pròxim diumenge dia 15 de gener, en la pista d'Atletisme de la Ciutat Esportiva.

Les regidores d'Igualtat, María José Espuch, i d'Esports, Eva Montesinos, així com la presidenta d'APAMM Loreto Brotons, i el coordinador esportiu de la prova, José Juan Pinar, han presentat aquest dimecres en roda de premsa aquesta iniciativa que fins al moment ja té inscrites a 800 persones i preveu reunir a més d'1.300 participants amb l'objectiu recaptar fons per al funcionament d'aquesta associació i per a projectes de recerca del càncer de mama.

María José Espuch ha realitzat una crida a tota la ciutadania en general, a participar de qualsevol de les maneres en aquesta carrera i marxes solidàries, i ha destacat la labor que realitza APAMM, una entitat "imprescindible" la lluita de la qual "des de l'Ajuntament d'Alacant volem que estiga present tots els mesos de l'any, no solament entorn del 19 d'octubre", Dia Internacional contra el Càncer de Mama.

"Per a açò --ha afegit Espuch -- APAMM sap que poden comptar amb aquest equip de Govern i que estem sempre per a recolzar-los en la conscienciació col·lectiva a la ciutadania, amb iniciatives com aquesta carrera, amb la qual tindrem el plaure d'unir esport, igualtat i vida sana".

L'edil d'Esports, per la seua banda, ha detallat que la carrera constarà de dues distàncies 4 Km --una volta-- i de 8 Km --dues voltes --, i a més es realitzarà una marxa no competitiva de 4 Km --una volta-- que eixirà darrere de la carrera. Al llarg de l'esdeveniment, es repartiran samarretes commemoratives als participants, avituallamiento en línia de meta, refrescs, aigua i fruita.

A partir de les 12:00 hores es duran a terme proves infantils en la pista d'Atletisme, i una classe magistral de Zumba per a tots els presents, ha detallat Eva Montesinos, qui ha agraït la labor de col·laboradors i patrocinadors que contribuiran perquè tot isca bé.

Loreto Brotons ha explicat que APAMM celebra enguany el seu 20 aniversari d'APAMM amb un programa d'actes commemoratius que arranca el diumenge amb aquesta prova esportiva."És un event que ens fa especial il·lusió, pel gran acolliment que està tenint i pels fons que esperem poder recaptar", ha indicat.

Sobre aquest tema, ha detallat que la recaptació de la prova estarà destinada a sufragar els serveis que APAMM presta a les dones afectades de càncer de mama --entre ells l'assessorament, la teràpia psicològica i grupal gratuïta, les visites hospitalàries i el lliurament de pròtesis gratuïtes --.

A més, enguany APAMM donarà els seus fons al Grup Español de Recerca del Càncer de Mama (GEICAM), format per professionals de la Medicina, Ginecologia i Oncologia que es dediquen en exclusiva a la recerca contra el càncer de mama.

El coordinador de l'esdeveniment esportiu, José Juan Pinar, de Sport Run, ha apuntat que les persones interessades hauran d'inscriure's fins al divendres 13, a través de la pàgina Web www.sportrun.es, -- on consten els preus, les categories i els detalls d'aquesta prova -- o a través del Talle Engonals, Planta d'Esports, fins hui dimecres.

Una vegada inscrites, per a retirar els dorsals i xips, el dissabte 14 de gener, de 17 a 21 hores, les persones participants podran arreplegar-los en la Planta d'Esports de El Corte Inglés o el mateix dia de l'esdeveniment, en la Ciutat Esportiva, de 8 a 9:30 hores en la secretaria que s'instal·larà a aquest efecte.