ADL i Institut Vilallonga col·laboren en l'estudi territorial i econòmic de Elx-Alacant

Les conclusions s'incorporaran al Llibre Blanco de l'Euroregió de l'Arc Mediterrani (EURAM)
#Sonia-Tirado

  L'Agència de Desenvolupament Local (ADL), presidida per l'edil d'Ocupació Sonia Tirado, ha signat hui un conveni de col·laboració amb l'Institut Ignasi Vilallonga d'Economia i Empresa, --entitat sense ànim de lucre que agrupa a empresariado, professionals i institucions del món de l'economia i l'empresa--, per a l'elaboració d'un Llibre Blanco de l'articulació territorial i econòmica de l'Euroregió de l'Arc Mediterrani (EURAM).

   L'edil d'Ocupació ha presentat aquest dilluns en roda de premsa la signatura del conveni al costat del director de l'Institut Ignasi Vilallonga, Pau Caparrós, pel qual ambdues parts es comprometen a treballar conjuntament en l'elaboració del citat Llibre Blanco pel que fa a l'eix Elx-Alacant.

   Sobre aquest tema Tirado ha assenyalat que "un dels objectius fonamentals de la nostra labor al capdavant de la regidoria és l'impuls socieconómico d'Alacant i el seu entorn, de manera que fòrums de treball i acció com a est ens permeten avançar en matèries imprescindibles com són les infraestructures i les possibilitats d'inversió en la nostra ciutat i territori".
  
   Per aquesta raó, --ha afegit l'edil-- "la ADL fa de la redacció d'aquest Llibre Blanco una aposta estratègica a l'hora de definir les manques i necessitats que té el nostre sistema de transport i comunicacions, però també les potencialitats econòmiques i socials que es multiplicarien si comptàrem amb tot açò". En suma, "es tracta de trobar i prioritzar aquells punts forts de la nostra economia i societat i d'augmentar al màxim nostres possibilitats d'obtenir les infraestructures imprescindibles per al nostre desenvolupament".

   Sonia Tirado ha remarcat que l'eix mediterrani i les seues infraestructures són "imprescindibles per a seguir impulsant l'economia, la sostenibilitat ecològica i la vertebració dels nostres territoris, arribant així a convertir-nos en la porta logística del sud d'Europa per al trànsit global de mercaderies". Per tot açò l'àmbit de la reivindicació supera el local o territorial proper, segons Tirado, aquestes reivindicacions deben estar en el full de ruta dels valencians en el segle XXI".

JORNADA DE DEBAT EN L'EUIPO

   El debat de l'eix Elx-Alacant es realitzarà demà dimarts, de 10:00 a 13:00 hores en les oficines de l'EUIPO, amb la participació de prop de 40 tècnics i experts de diferents entitats procedents dels Ajuntaments d'Alacant, d'Elx i de Xixona, de la Universitat d'Alacant i Miguel Hernández d'Elx, del Port d'Alacant, i de diversos col·legis professionals, entre altres entitats-- que participaran aportant el seu coneixement, la seua experiència i les seues propostes de futur--.

 Con tota aquesta informació aportada per diferents i variats actors econòmics i socials, s'elaboraran les conclusions que ajudaran a dissenyar la política estratègica del nostre territori i serviran com a element de força a l'hora de reclamar a Europa una millora del finançament i les infraestructures--, ha explicat Sonia Tirado.

   El director de l'Institut Ignasi Vilallonga d'Economia i Empresa, Pau Caparrós, per la seua banda, ha detallat que l'entitat ha conformat un total de 22 grups de discussió en tot el territori de l'arc mediterrani per a analitzar la informació primària i traure conclusions amb les dades actualitzades i desagregats per comarques, àrees funcionals i municipis de més entitat sobre població, economia, infraestructures i finançament.

   Amb la informació i documentació recaptada per aquests grups, l'Institut elaborarà l'anomenat Llibre Blanco de l'articulació territorial i econòmica de l'Euroregió de l'Arc Mediterrani, que es presentarà al desembre amb motiu d'unes jornades que es realitzaran en la ciutat de València.

    D'acord amb el conveni signat hui, l'Agència Local es compromet a col·laborar amb 3.000 euros per a les despeses del projecte d'elaboració i publicació del Llibre Blanco de l'articulació territorial i econòmica de l'Euroregió de l'Arc Mediterrani, així com a participar en el debat organitzat per l'Institut i en la presentació del Llibre Blanco.