L´univers de cançó de Gel i Foc.

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Del 13 de juliol al 29 d´octubre en la Sala Taverna del Castell de Santa Bàrbara

Expo castillo

L'EXPOSICIÓ.

Es presenta una exposició en col·laboració amb l'Editorial Gigamesh i l'Associació AESClick, comissariada per Francis Raval , on es realitza un recorregut pels continguts pobles, Regnes, Casas Nobles, d'esta famosa saga literària.

L'espai tan singular de Sala Taverna és el millor espai per a rendir un homenatge que pretén fer confluir diferents visions d'artistes, diferents disciplines i amb un marcat caràcter divulgatiu, en la pretesión de generar una proposta d'oci per al gran públic.

Es presenten entre altres, obres pictòrica de Corominas, trages de la Sastreria Sanguinyol, escultures de Mike Martinez, diorames d'AESCLICK.
 

INFO GENERAL

L'Univers de Cançó de Gel i foc

Recinte : Castell de Santa Bàrbara. Sala Taverna

Del 13 de juliol al 29 d'octubre

Entrada gratuïta limitada a l'aforament de la Sala

Horari: tots els dies .

Matins 10 a 14:00 hores

Vesprades 16:00 a 19:45 hores

Exposició de producció pròpia basada en la saga literària de George R.R. Martin que ha inspirat la sèrie de de televisió de Joc de Trons.

 

Detall de continguts de l'exposició

Obra pictòrica d'Enrique Corominas

Es presenten una sèrie que il·lustra les portades dels volums de la saga literària.

Algunes dades sobre Enrique Corominas:

En 1986 va guanyar el premi nacional de còmic "Zona 84".

Des de llavors ha publicat les seues historietes en nombroses revistes i àlbums als Estats Units, França, Itàlia i Espanya. També ha il·lustrat i dissenyat nombroses cobertes de llibres per a editorials com a Minotaure, Timun Mes, RBA, Planeta o SM.

En l'actualitat il·lustra per a l'editorial Gigamesh els llibres de la saga Cançó de gel i foc de George R.R. Martin, i treballa en una exposició sobre el personatge Dorian Gray per a la galeria i editorial francesa Maghen.

Obra escultòrica de Mike Martinez Man Romero.

Artista local de llarga trajectòria, ha destacat especialment per la seua formació pluridiciplinar.

Ha treballat en la producció de les dos últimes temporades de la sèrie televisiva de la HBO, per la qual cosa la seua visió i les seues propostes, són especialment enriquidores per a l'exposició. 

Ens presenta la seua visió del Tron de Hierro, element icònic d'esta saga.

Si bé hi ha una infinitat de Trons de Hierro, l'escultor s'ha inspirat en els treballs de Corominas, generant així una proposta compacta.

Completa la seua visió de la saga amb la presència d'un Caminant Blanco, criatures que hi ha al nord del Mur i personatges amb alt impacte visual.

Trages de la Guàrdia de la Nit i Invernalia

La família Sanguinyol confecciona vestuari per a teatre, cine i televisió des de 1920. La seua roba està present en 17 premis cinematogràfics a millor vestuari.

Entre els seus tresors descobrim peces amb 200 anys i enamores que van lluir actors com Rusell Crowe o Charlton Heston. Ha col·laborat amb la famosa sèrie televisiva i ens presenta en esta ocasió dos exemplars de la Guàrdia de la Nit i d'Invernalia.
 

Dioramas de AESCLICK :

L'Associació Aesclick presenta tres diorames d'aproximadament 2 m. en les que es podran contemplar escenes molt siginificativas de la trama literària:

Escena 1 : Batalla en el Castell Negre entre la Guàrdia de la Nit i els Salvatges de Mes Allà del Mur: En esta escena es recrea els edificis del Castell Negre, amb alguns arbres i mobiliari; En ella un grup de salvatges baralla amb els membres de la guàrdia de la nit. Els salvatges han irromput en l'interior junt amb un parell de mamuts i un gegant. Hi ha escaramusses entre els dos grups de guerrers. Alguns personatges d'ambdós bans estaran lluitant o mirant.

Escena 2 : Marxa dothraki en el desert i escena de la Fossa de Daznak amb l'arribada de Drogon, el dragó. En la marxa dothraki es mostra un grup de genets en fila avançant pel desert. Al seu costat esta la recreació de la Fossa de Daznak. Junt amb les portes, Tyrion i Penny amb els seus animals. A un extrem Drogon, el gran dragó Negre, acabat d'aterrar amb les seues ales esteses. En l'arena, alguns gladiadors observant-li. En les grades, ciutadans de Meeren, Daenerys, els seus companys i els seus immaculats tornats cap al dragó.

Escena 3 : Saló del Tron de Hierro amb els personatges de les Grans Casas (i alguns més) de Ponent. Tot el diorama recrea el saló del Tron de ferro, hauran algunes fileres de columnes i en una estrada en el centre, una recreació del Tron de Hierro. Els personatges de Cançó de Foc i Gel estaran distribuïts pel saló amb alguns elements característics de Sa Casa o els seus personatges, ja siga algun arma, copes, llibres, flors o animals, Els Stark amb els seus llops i els seus companys, Ramsay Bolton amb els seus gossos, Varys amb els seus pardalets, etc.. Els personatges en general estaran dret, encara que uns pocs es trobaran assentats, amb alguna interactuació ocasional entre ells.

PROGRAMACIÓ COMPLEMENTARIA

Per a completar l'oferta expositiva s'ha projectat una sèrie d'activitats complementàries que es desenrotllen el 13 i 14 de juliol.

13 de juliol - Saló Felip II i Sala Taverna

19:15 Saló Felip II . Sala Armes Terç Vell - Esgrima Trobada, exhibició i combats d'esgrima històrica a càrrec de la Sala d'Armes Terç Vell d'Alacant.

20:00 Inauguració Exposició. Sala Taverna. Visita de l'exposició amb Enrique Corominas i Alejo Cuervo 

21:00 Contrapunctum. Aljub renaixentista. Música Coral Antiga i Renaixentista

22:00 Festa Còctels de Gel i Foc. En Baluard de la Reina. Música en directe

14 de juliol - Sala Taverna

18:30 - 19:30 - Diàleg de CJ Comes amb Alejo Corb i Enrique Corominas

19:45 - 21:45 - Podcast directe de Coses de Casas

22:00 - 00:00 - Podcast directe De Fora de Sèries.

*Des del 11 d'agost de 2017 la sala tancará a les 19 hores.

Informació complementària