II Festival de Teatre Clàssic d´Alacant

Fechas: 
30 de agost de 2017 a 2 de setembre de 2017
II Festival de Teatro Clásico

Alacant reforça la seua oferta de turisme cultural amb l'organitzacó del II Festival de Teatre Clàssic, que es farà al Patí d'Armes del Castell de Santa Bàrbara, dins de la programació "Estiu Cultural" de la Regidoria de Cultura. 

Aquesta II edició consta de quatre representacions amb un aforament previst per a 500 persones i pretén consolidar aquest Festival en l'àmbit internacional.

Els preus de les funcions oscil.len entre els 5 i els 15 euros, i s'activarà la venda anticipada en la plataforma Instanticket a partir del 13 de juliol.

L'accés a la Fortalesa es podrà realitzar tant per l'ascensor que hi ha davant la platja del Postiguet, com amb el servici d'autobús gratuït que té eixides des del Teatre Principal, Plaça del Mar i Hospital Perpetuo Socorro, cada 30 minuts. L'accés per carretera quedarà restringit els dies de les representacions des de les 19 hores. Venda d'entrades aquí

PROGRAMACIÓ

30 d´agost

Companyia Jove Companyia d’Alacant
La Jove Companyia d’Alacant és una entitat oberta a tots aquells artistes i membres del sector de les arts escèniques que vulguen fer un pas cap a la professionalització. El seu objectiu és que, a partir del treball cooperatiu i les sinergies interdisciplinàries, s’aconseguisca crear produccions professionals..

Direcció: Andrés Ariza.
Adaptació: Andrés Ariza y Alberto Giner.
Repartiment: Mila García, Miriam Giner, Raquel González, María Martínez, Irene Serrano, Laura Tendero, Mohamed Amine, José Luis López, Jose López, Jose Maleno y Antoni Payá.
Duració Obra: 90 minuts aprox 
Preu entrada: 5 euros 

Trabajos de amor perdidos

Finals del 27. Carlos Gardel recorre l’Espanya de Primo de Rivera, amb un èxit indiscutible. I canta èxits com “A media luz”, un títol que encaixava com l’anell al dit en aquella Espanya “pre” de gairebé tot. Per dues vegades, el sufragi femení ha estat a punt de veure la llum i per dues vegades s’ha quedat a les portes d’unes eleccions municipals i provincials que mai no la van veure. Caldria esperar quatre anys més perquè algú decidira descórrer l’estor de la finestra. En aquest context històric s’encaixa ‘Trabajos de amor perdidos’, en el mateix moment en què Concepción Loring es convertia en la primera dona de la història a parlar en una assemblea política espanyola.

31 d´agost

Companyia Teatre de l’Abast

Teatre de l’Abast aposta pel teatre físic i multidisciplinari. “Molt de soroll per no res”, “L’ànima bona de Sezuan” i “Tartuf” suposen la continuïtat en l’interès a donar a conèixer al públic obres referents del repertori internacional. La companyia va nàixer el 2012 com un projecte de formació que oferia un espai de treball a joves actors mitjançant un equip de professionals de les arts escèniques. Amb els anys, Teatre de l’Abast ha crescut en l’àmbit professional i els seus membres combinen el treball als escenaris amb l’entrenament i la gestió de la companyia.

DIRECCIÓ:  FABIO MANGOLINI
REPARTUMENT:   LUCÍA AIBAR, NELO GÓMEZ, BORJA LÓPEZ COLLADO, VICTORIA MÍNGUEZ, RAMÓN RODENAS y LAURA VALERO.
DURACIÓ OBRA: 80 minuts
PREY DE LA ENTRADA : 5 €

MOLT de soroll per NO res

Juguem al joc de l’amor. És un joc clàssic. Tan vell com l’ésser humà. Per això, no és estrany que fa cinc segles Shakespeare ja en fera un dibuix tan proper als nostres dies. En el joc de l’amor tot és possible: el fort pot esdevindre dèbil; el noble, plebeu; l’amo, criat… els papers es reparteixen i canvien com en un ball de màscares. Riurem de bona gana amb les estratègies, els rumors i les enginyoses maniobres d’aquests personatges que juguen a enamorar-se. Però… què passarà quan el joc, de cop i volta, es torne seriós?

1 de setembre 

Companyia MOMA TEATRE 

Naix el 1982. Sota la direcció artística de Carles Alfaro, s’han presentat més de 20 espectacles, la majoria dirigits pel mateix Alfaro, però també per altres persones que formen part de la història de la companyia. Moma l’han feta i la fan moltes persones, professionals de diversos àmbits que han contribuït a la seua vitalitat i al fet que siga encara un projecte, un organisme, amb ganes de viure. Moma Teatre ha definit una forma de treballar: coherència en la tria de textos, juntament amb la recerca d’un llenguatge propi i d’una estètica particular que l’acompanyarà, amb l’objectiu que cada muntatge ens parle de les qüestions i les preocupacions de l’home d’avui.

Repart: Vicente Fuentes
Alejandro Saá
Rebeca Valls
Enric Benavent
Direcció: Carles Alfaro
Adaptació I dramaturgia: Carles Alfaro y Eva Alarte
DURACIÓ DE L´ESPECTACLE:  100 minuts
PREU DE LA ENTRADA: 10 €
 

LA VIDA ES SUEÑO [vv. 105-106]

Un rei, trastornat per la mort de la seua dona el mateix dia en què dóna a llum el seu primogènit, dóna crèdit a la interpretació de les ciències astrals que determinen la ferocitat del nadó i la consegüent desfeta que el seu regnat comportaria. Aterrit, oculta la seua existència aïllant-lo en un tancament del qual només s’ocupa el seu més fidel cortesà. No obstant això, trenta anys més tard, arribada l’hora de nomenar un hereu a la corona, es qüestiona si va cometre un error i decideix eixir de dubtes posant a prova el monstre que ha estat alimentant en la foscor. Mentrestant, accidentalment, algú irromp a la cel·la i altera l’hermetisme establert

2 de setembre 

Companyia Producciones ‘ El Brujo’

Direcció Rafael Álvarez ‘El Brujo’

Gènere Monòleg

Autor Fernando Fernán Gómez

Actors Rafael Álvarez ‘El Brujo’

Duració: 105 MINUTS

PREU DE LA ENTRADA: 15 €

EL LA ZARILLO D E T O R MES

El monòleg adaptat per Fernán Gómez torna als escenaris en la veu de Rafael Álvarez ‘El Brujo’. No cal repetir que El Lazarillo de Tormes és una de les quatre o cinc obres majors de la literatura espanyola; sí que pot ser convenient advertir que, de totes elles, em referisc a les dels Segles d’Or, és la de més difícil lectura; per tant, la menys deteriorada pel pas del temps. Per aquest motiu, la tasca obligada per a un adaptador, d’actualitzar una mica el llenguatge, precisament perquè no perda fluïdesa i ritme en ser escoltat, perquè conserve la seua claredat i la seua transparèn - cia, no haja estat molt àrdua, i menys encara per a un bergant com jo, ja que la meua amistat amb el bergant salmantí data dels catorze anys, quan el vaig trobar per primer cop en una econòmica edició de paper premsa. Fernando Fernán Gómez

Fernando Fernán Gómez

 

Informació general 

VENDA ANTICIPADA DE LOCALITATS

A partir del 10 de juliol

Per internet: www.instanticcket.es

Telèfon d’informació: 902 444 300.  De dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 21.00 h Abonament del festival 30 euros

VENDA DE LOCALITATS “in situ” 2 hores abans de la representació

INFORMACIÓ GENERAL

– Aforament limitat per les característi - ques de l’espai de la representació.

– No es permetrà l’accés de vehicles privats al castell.

– A partir de les 16.00h es restringirà l’accés de trànsit rodat per carretera.

ACCÉS AL LLOC DE L’ACTUACIÓ

Servei d’ascensors. De 20.45 hores fins a les 01:00 h preu del trajecte 2,70 euros (Pujada i baixada)

SERVEI D E BUS GRATU Ï T (cada 30‘ aprox.) Parades – Plaça de Ruperto Chapí (Lateral Teatre Principal) – Plaça de la Porta del Mar (parada busos Postiguet) – Hospital Perpetuo Socorro (porta principal) – Castell Santa Bàrbara

Horari 20.00 a 22.00h (pujada) 23:30 a 01:00h (baixada)

Informació complementària