Parc Infantil de Trànsit

Tipo de equipamiento: 
Equipaments culturals
Recursos educatius
Vista circuito tráfico

El Parc Infantil de Trànsit d'Alacant

En l'actualitat la nostra civilització no podria entendre's sense el trànsit, però al mateix temps que un gran avanç de la humanitat, la utilització dels vehicles s'ha convertit en un problema molt important en la nostra societat, fonamentalment a causa d'una incorrecta utilització de les vies públiques.

Per això és molt important intentar atacar el problema des de la infància amb una bona educació vial amb què ensenyar al xiquet a desplaçar-se i comportar-se per la via pública, ja siga com a vianant o com a conductor, d'una forma correcta i ordenada. Estes pautes de comportament, consells i ensenyaments en el xiquet de hui, faran possible un bon conductor demà.

Amb esta finalitat s'ha creat el nou Parc Infantil de Trànsit d'Alacant, unes modernes instal·lacions ubicades al carrer Fernando Madroñal, al costat de l'antiga Casa de l'Enginyer de Tramvies. Inaugurat per l'Excm. Alcalde Luis Díaz Alperi l'any 2003 és la continuació del Parc Infantil que durant tant anys va existir al vessant del castell de Sant Ferran i en el qual tants alacantins van adquirir els seus primers coneixements vials.

Objectius

  • Que els xiquets aprenguen i coneguen les normes bàsiques que els afecten com a vianants i ciclistes.
  • Generar part de les actituds i els hàbits de comportament necessaris per al seu futur comportament com a conductor.
  • Posar els alumnes en possibles situacions de trànsit real a les pistes del parc en què experimenten els coneixements teòrics adquirits a les aules.
  • Incentivar les actituds positives dels centres escolars cap a l'Educació Vial de manera que forme part dels desenvolupaments curriculars.
  • Desenvolupar actituds positives cap a les normes de trànsit dins del context d'altres normes socials, com són el civisme, el respecte, l'ajuda i la solidaritat especialment amb ancians, xiquets i persones discapacitades. 

 

Activitats

Classes teòriques

  • Normes de conducta com a conductor, vianant i viatger.
  • Senyalització.
  • Normes de circulació per a bicicleta i ciclomotor.

Manteniment del vehicle

L'agent monitor els instruïx sobre la bicicleta i el ciclomotor, tipus, parts i manteniments d'estos.

Classes pràctiques

Circulació, maneig i destresa del vehicle a les pistes del parc observant els tipus de senyalització i participant com a vianants i agents de regulació.

Personal docent

Les classes estan impartides per agents monitors de la Policia Local d'Alacant amb formació i titulació de la Direcció General de Trànsit, amb llarga experiència en la formació d'escolars.

 

Alumnat

Les classes d'educació vial estan dirigides a alumnes d'Infantil i Primària. El nombre màxim per sessió serà de 50 alumnes.

Calendari d'activitats

Les activitats s'exerciran a les Pistes del Parc Infantil i a l'aula adjunta del Xalet de l'Enginyer des del mes d'octubre fins al mes de juny.

Sol·licituds

Les sol·licituds de formació per part del Parc Infantil de Trànsit es poden realitzar a través del FAX al Departament d'Educació Vial de la Policia Local d'Alacant (núm. de fax 965 115 678), o bé a través del telèfon 965 100 633.

En les sol·licituds figurarà el nombre d'alumnes i el nom del professor encarregat.

Enllaços interessants www.educacionvial.dgt.es/

 

Ubicación: 
Calle
Fernando Madroñal
2
03007
Horario: 

De dilluns a divendres de 9.30 a 12.00 hores.

Contacto: 
Telèfon: 
965100633
Fax: 
965115678
Informació complementària
Galería de Imágenes: 
Parc Infantil de Trànsit
Vista fatxada parc
Vista circuit tràfic
Vista circuit tràfic
Vista aula
Vista classe educació viària