Programació d'activitat de la Regidoria d'Igualtat, Tardor-Hivern 2020/21

Cartel actividades Concejalía de Igualdad otoño-invierno 2020-21

La Regidoria d'Igualtat presenta la seua Programació d'Activitats per als mesos d'octubre, novembre i desembre de 2020 i gener de 2021.

**RESULTAT DEL SORTEIG DE PLACES I LLISTA D'ADMESES I D'ESPERA DELS CURSOS:

  • Dona't
  • Ioga terapèutic per a dones
  • Laboratori d'autodefensa feminista
  • Viatjar sola et dona ales

CONSULTAR LLISTATS AL FINAL D'AQUESTA NOTÍCIA EN "INFORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA"

 

La Regidoria d'Igualtat d'Alacant proposa a la ciutadania alacantina una nodrida programació d'activitats online i presencials per al foment de la igualtat de drets i oportunitats entre dones i hòmens i la lluita contra les violències masclistes. Aquesta programació s'estendrà des d'octubre de 2020 fins a gener de 2021 i s'organitza entorn de 4 eixos:

  1. Emancipació, empoderament i autonomia de les dones: cursos i tallers dirigits a dones (*edats suggerides en la descripció de cada curs).
  2. Escola de Pensament Feminista: xarrades i conversatoris dirigits a tots els públics amb invitació a persones expertes, pensadores i influents en l'agenda feminista contemporània.
  3. Tallers per al moviment associatiu: formacions dinàmiques per a millorar la participació de les dones en la vida comunitària i associativa de la ciutat.
  4. Activitats culturals "Igualtat als barris" en col·laboració amb la Regidoria de Cultura.

Pots fer la reserva de les teues invitacions per als espectacles programats en aquest enllaç (màxim 4 invitacions per persona).

Tota la programació està subjecta a canvis i/o cancel·lacions que s'anunciaran amb tota l'antelació possible en aquesta mateixa notícia.

CURSOS PER A L'EMANCIPACIÓ, EMPODERAMENT I AUTONOMIA DE LES DONES

  • Requereixen inscripció prèvia mitjançant formulari online (enllaç davall aquesta notícia). L'assignació de places ve descrita en un pdf annex al formulari d'inscripció online.
  • Mínim 6 participants/curs, màxim 18 participants/curs (excepte en el de “Viatjar sola et dona ales”, que és sense límit de participants però amb inscripció prèvia).
  • Aquests cursos estan dirigits a dones (*edats suggerides en la descripció de cada curs).
  • Aquests cursos tenen opció d'interpretació en llengua de signes amb la sol·licitud prèvia en el formulari d'inscripció online.

Títol

Dates Horari Inscripció

DONA'T

A càrrec de la companyia Inma Rodríguez Teatre.

Aquest és un curs per a expandir les capacitats corporals, ampliar l'energia vital creativa, resignificar el concepte de plaer i fomentar els espais de cures i de dedicació exclusiva a una mateixa. Donar-nos espais propis és fer-nos presents; fer-nos presents és ocupar l'espai; ocupar l'espai és ser visibles; ser visibles és autoritzar-nos a ser les que som, i això, és poder.
*Edat recomanada: a partir de 18 anys en avant.

De l'1/10/2020 al 17/12/2020

12 sessions

DIJOUS
16.00-17.30h

Tancada
Llistat admeses i en espera al final d'aquesta notícia

IOGA TERAPÈUTIC

A càrrec de Susana Domingo Martínez.

Abordar les causes i conseqüències que la socialització de gènere ha provocat en el nostre autoconcepte i autoestima com a dones. Revisar racional, emocional i físicament els límits i condicionants que trampegen el nostre desenrotllament ple com a dones individualment i col·lectivament. Millorar l'estat de salut des d'una perspectiva integral mitjançant la pràctica guiada de ioga.
*Edat recomanada: a partir de 18 anys d'ara en avant.

Del 6/10/2020 al 15/12/2020

10 sessions

DIMARTS
Pots suggerir-nos
la teua preferència entre
matí o vesprada en el moment de la inscripció

Tancada
Llistat admeses i en espera al final d'aquesta notícia

LABORATORI D'AUTODEFENSA FEMINISTA

A càrrec de la cooperativa Formigues Liles.

Espai no mixt d'indagació col·lectiva en què compartir en un ambient de seguretat les nostres vivències i experiències personals i, a través d'elles, crear estratègies per a previndre o actuar enfront de situacions d'agressió semblants. Es treballa una part emocional de límits, violències subtils, pors i acompanyament en situacions de postagressió i s'aprenen tècniques físiques: punts forts i dèbils, alliberaments de braços, etc.
*Edat recomanada: adolescents (amb autorització) i dones adultes.

Del 19/10/2020 al 23/11/2020

6 sessions

DILLUNS
18.00-20.00h

Tancada
Llistat admeses i en espera al final d'aquesta notícia

VIATJAR SOLA ET DONA ALES

A càrrec de Tatiana R. de la Paz.

L'espai públic és nostre i viatjar sola és una potent eina de conquista de l'autonomia de les dones. Mitjançant aquesta activitat explorarem les estratègies i els recursos necessaris per a organitzar el teu viatge sola.
*Edat recomanada: a partir de 18 anys en avant.

3/12/2020

1 sessió

DIJOUS
18.00-20.30h

Tancada
Llistat admeses i en espera al final d'aquesta notícia

TALLERS DIRIGITS AL MOVIMENT ASSOCIATIU

  • Requereixen inscripció prèvia mitjançant formulari online (enllaç davall aquesta notícia). L'assignació de places està descrita en l'encapçalament del formulari d'inscripció online.
  • Aquests tallers tenen opció d'interpretació en llengua de signes amb la sol·licitud prèvia en el formulari d'inscripció online.
  • A aquests tallers es poden inscriure persones associades, personal tècnic i personal directiu d'associacions, ONG i altres col·lectius ciutadans organitzats.

Títol

Dates

Horari

Inscripció

EMPODERAMENT DE DONES DEL TEIXIT ASSOCIATIU

A càrrec de Calandra, Espai Feminista de Formació.

Dinamitzar el teixit associatiu de dones d'Alacant dotant d'eines per a la formació, empoderament i relació amb altres dones. Crear xarxes i compartir sentiments, pors, dubtes i aprenentatges, implementant estratègies de millora de la participació social de les associacions de dones en el teixit ciutadà.

Del 7/10/2020
al
11/11/2020

6 sessions

DIMECRES
18.30-20.30h

Tancada

TU, MEU, ME, AMB TU
Integrant la perspectiva de gènere en les associacions i els seus projectes.

A càrrec d'Estíbaliz Sanchis Gómez, Loli Linares Navarrete i Mariví Pérez Mateo (Promotores d'Igualtat de la Regidoria d'Igualtat i Tècnica de la Regidoria d'Immigració)

Procurar l'eliminació de les desigualtats estructurals en les entitats associatives. Fomentar la participació social de les dones en equitat amb els hòmens i acompanyar les associacions en la incorporació de la perspectiva de gènere en la seua pràctica associativa i en el disseny dels seus projectes i programes.

De l'1/10/2020
al
19/11/2020

8 sessions

DIJOUS
Pots suggerir-nos
la teua preferència entre
matí o vesprada en el moment de la inscripció

Tancada

PLANS D'IGUALTAT PER A ASSOCIACIONS

A càrrec de Paqui Navarro (Agent d'Igualtat de la Regidoria d'Igualtat Alacant).

Oferir al personal tècnic de les entitats i associacions els coneixements necessaris per a incorporar la igualtat d'oportunitats entre dones i hòmens en les seues organitzacions. Definir els criteris que cal seguir per a l'elaboració del diagnòstic així com de les mesures a desenvolupar en cada una de les àrees d'intervenció del Pla d'Igualtat. Conéixer les condicions i els requisits per al visat dels plans d'igualtat en les empreses de la Comunitat Valenciana.

Del
26/11/2020
al
10/12/2020

3 sessions

DIJOUS
Pots suggerir-nos
la teua preferència entre
matí o vesprada en el moment de la inscripció

Tancada

ESCOLA DE PENSAMENT FEMINISTA: XARRADES I CONVERSATORIS

  • Els enllaços d'accés a les xarrades i conversatoris es penjaran en aquesta notícia uns dies abans de l'esdeveniment. No és necessària la instal·lació de cap programa per a accedir-hi, punxant l'enllaç es redirigirà a l'esdeveniment.
  • Dates Commemoratives – Agenda Feminista –:
    • 23 de setembre: Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets.
    • 20 de novembre: Dia Internacional de la Memòria Trans.
    • 25 de novembre: Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Títol

Dates Horari

Enllaç d'accés

TRACTA AMB FINS D'EXPLOTACIÓ SEXUAL
Abastiment de la demanda de dones i xiquetes com a mercaderia de la prostitució

A càrrec d'Amelia Tiganus

Repensar la prostitució des d'un altre punt de vista per a desplaçar el focus de les dones al Sistema Prostitucional i la relació que aquest guarda amb la misogínia, la fabricació de les putes i el Colonialisme Sexual.

DIMECRES
23/09/2020

Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets -23S-

19:00h

Tancat

L'ESSENCIALITAT DE LES CURES I LES PROPOSTES ECOFEMINISTES

A càrrec de Yayo Herrero.

La proclama feminista que la vida ha d'estar en el centre pretén ser el punt de partida per a una transformació profunda de la societat i del sistema en què vivim. La pandèmia de la COVID-19 ha deixat en evidència quins són els treballs essencials sense els quals les nostres societats no poden sobreviure. Quin itinerari i estratègies podem extraure d'aquesta experiència des d'una lectura ecofeminista de la situació?

DIMECRES
30/09/2020

19:00h

30S Yayo Herrero

RECUPERANT LA MEMÒRIA TRANS

A càrrec de Miquel Missé

Visibilitzar el coneixement i l'experiència de les persones trans com la millor manera de combatre la transfòbia i la lgtbiq+fòbia. Persones no binàries que suposen un espill social que incomoda tot el que reflectix. Repensant la realitat des d'una visió molt més diversa que el masculí i el femení.

DIJOUS
19/11/2020

Dia Internacional de la Memòria Trans -20N-

18:30h

Es publicarà ací uns dies abans de l'esdeveniment

NO M'ESTIMES TANT, ESTIMA'M BÉ

A càrrec de Carmen Ruiz Repullo.

Abordar les violències masclistes des de les edats més primerenques ens ajuda a previndre la tolerància actual a les violacions reiterades de drets que suportem les xiquetes, jóvens i dones. Entendre l'entramat psicoemocional i social que sosté una violència estructural que hem de parar, en primer lloc, des de la coeducació.

DILLUNS
23/11/2020

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones -25N-

19:00h

Es publicarà ací uns dies abans de l'esdeveniment

CORESPONSABILITAT I CONCILIACIÓ PER A NO MORIR EN L'INTENT

A càrrec de Club Malasmadres i Regidoria d'Igualtat d'Alacant.

Desmitificar la maternitat i el mite de la mare perfecta. Aprendre la lliçó, després de la pandèmia de la COVID-19, que el teletreball no era açò. Conscienciar sobre la necessitat d'equilibrar els temps personals, professionals i familiars i posar en el seu lloc les esferes productiva i reproductiva i les dones en criança que ho equilibren tot a pesar d'elles mateixes. A més, es presentaran els resultats del qüestionari sobre conciliació i coresponsabilitat elaborat i difós per la Regidoria d'Igualtat d'Alacant durant l'estat d'alarma per la pandèmia de la Covid-19.

DIJOUS
10/12/2020

18:00h

Es publicarà ací uns dies abans de l'esdeveniment

Activitats Culturals "Igualtat als barris" en col·laboració amb la Regidoria de Cultura per al període Octubre 2020 / Gener 2021

TEATRE

Títol

Centre Social Comunitari

Data Horari

MICROMAQUÈ?

A càrrec de la companyia Clowndestino Teatro

Encara no coneixes les Purple Glasses XXL? Són unes lents que detecten les pràctiques de violència subtil que passen desapercebudes i que perpetuen les desigualtats entre dones i hòmens. En clau d'humor, diferents personatges visibilitzaran algun d'aquests micromasclismes.

ILLA DE CUBA

C/ Illa de Cuba, 40

DIVENDRES
20/11/2020

18:30h

BYE BYE FEMINITY

A càrrec de la companyia Mage Arnal

Escopinyada a la realitat en tota la cara. Aquest simulacre de taller pretén assassinar aqueixos estereotips de la feminitat que alimenten un sistema patriarcal. Des de la rialla es destrueixen suposats “atributs de la naturalesa femenina” per a poder reconstruir-los novament.

FELICIDAD SÁNCHEZ

Av. Alcalde Lorenzo Carbonell, 58

DIVENDRES
27/11/2020

18:30h

LA VENJADORA DE LES DONES

A càrrec de la companyia TraspasArte

Laura, cansada de pretendents buits, decideix apartar-se de l'amor, reafirmar la seua visió sobre els hòmens i els seus privilegis pel mer fet de ser hòmens. Però, com en tota història d'amor, el galant farà el que siga per a conquistar-la. TraspasArte recupera aquest clàssic de Lope de Vega des d'una visió gamberra i actual, partint des de l'opinió que l'amor, o és sa, o no és amor. Però, què ocorre quan una dama no es comporta com una dama?

GASTÓN CASTELLÓ

C/ Pi Sant, 1

DIVENDRES
11/12/2020

18:30h

PÚBLIC:

  • Jove / adult (+ 12 anys).
  • Accés de menors: en companyia d'una persona adulta.

ENTRADES:

  • L'accés a les actuacions serà mitjançant entrada-invitació, que es podrà reservar online a partir del dilluns 5 d'octubre des de la plataforma https://alicantesociocultura.eventbrite.es
  • Una mateixa persona (titular adreça electrònica) només podrà adquirir fins a 4 invitacions per a cada funció.

NORMES D'ASSISTÈNCIA:

  • Si en alguna funció quedaren localitats disponibles, l'aforament establit es completaria amb assistents a la representació sense entrada-invitació reservada.
  • Només s'hi podrà accedir complint amb les exigències sanitàries i d'accés regulades per l'autoritat competent, seguint en tot moment les indicacions del personal municipal.

 

CONTACONTES

Títol Biblioteca Pública Municipal Data Horari

EL COFRE DE LA IGUALTAT
A càrrec d'A Peu de Carrer, especialistes en sensibilització, prevenció, actuació i formació per a generar espais igualitaris.

Biblioteca Diagonal
C/ Diagonal, 3

DIMECRES
14/10/2020

17:30h

EL COFRE DE LA IGUALTAT
A càrrec d'A Peu de Carrer, especialistes en sensibilització, prevenció, actuació i formació per a generar espais igualitaris.

Biblioteca El Cap
Av. Costa Blanca, 19

DIMARTS
20/10/2020

17:30h

EL COFRE DE LA IGUALTAT
A càrrec d'A Peu de Carrer, especialistes en sensibilització, prevenció, actuació i formació per a generar espais igualitaris.

Biblioteca El Palamó
C/ Castelar, 40

DILLUNS
26/10/2020

17:30h

CANVIA EL CONTE
A càrrec d'Al Otro Lado de la Parcela, especialistes a contar contes enfocats a l'educació emocional i la igualtat.

Biblioteca Benalua
C/ García Andreu, 35

DIMECRES
4/11/2020

17:30h

CANVIA EL CONTE
A càrrec d'Al Otro Lado de la Parcela, especialistes a contar contes enfocats a l'educació emocional i la igualtat.

Biblioteca Pla-Carolines
C/ Giner de los Ríos, 8

DIMARTS
10/11/2020

17:30h

CANVIA EL CONTE
A càrrec d'Al Otro Lado de la Parcela, especialistes a contar contes enfocats a l'educació emocional i la igualtat.

Biblioteca Francisco Liberal (Ciutat d'Assís)
C/ Àguila, 41

DIMECRES
18/11/2020

17:30h

CANVIA EL CONTE
A càrrec d'Al Otro Lado de la Parcela, especialistes a contar contes enfocats a l'educació emocional i la igualtat.

Biblioteca Mare de Déu del Remei
Plaça de les Escoles, 5

DIMECRES
25/11/2020

17:30h

CANVIA EL CONTE
A càrrec d'Al Otro Lado de la Parcela, especialistes a contar contes enfocats a l'educació emocional i la igualtat.

Biblioteca Joan XXIII
C/ Baríton Paco Latorre, 31

DIJOUS
26/11/2020

17:30h

UN AVENTURERO MUY CUENTERO
A càrrec de Diferencia2, professionals especialistes en igualtat de gènere.

Biblioteca Sant Blai
Av. d'Adolfo Muñoz Alonso, 8

DIMECRES
9/12/2020

17:30h

UN AVENTURERO MUY CUENTERO
A càrrec de Diferencia2, professionals especialistes en igualtat de gènere.

Biblioteca Florida-Babel
Av. Alcalde Lorenzo Carbonell, 58

DILLUNS
14/12/2020

17:30h

EN BUSCA DE LA POCIÓ MÀGICA
A càrrec de Diferencia2, professionals especialistes en igualtat de gènere.

Biblioteca El Palamó
C/ Castelar, 40

DIMARTS
12/01/2021

17:30h

EN BUSCA DE LA POCIÓ MÀGICA
A càrrec de Diferencia2, professionals especialistes en igualtat de gènere.

Biblioteca El Cap
Av. Costa Blanca, 19

DIMECRES
20/01/2021

17:30h

EN BUSCA DE LA POCIÓ MÀGICA
A càrrec de Diferencia2, professionals especialistes en igualtat de gènere.

Biblioteca Pla-Carolines
C/ Giner de los Ríos, 8

DILLUNS
25/01/2021

17:30h

PÚBLIC:

  • Familiar / infantil (+ 4 anys)
  • Accés de menors de 12 anys: en companyia d'una persona adulta.
  • Tots els contacontes seran interpretats en llengua de signes.

ENTRADA:

  • Per a accedir a les actuacions programades en les Biblioteques Municipals, consulte en cadascuna el sistema d'inscripció previst.

NORMES D'ASSISTÈNCIA:

  • Places limitades a l'aforament establit.
  • Només es podrà accedir complint amb les exigències sanitàries i d'accés regulades per l'autoritat competent, seguint en tot moment les indicacions del personal municipal.
Informació complementària