Campanya 5é Contenidor

Campanya 5é Contenidor

RECOLLIDA SELECTIVA DE MATÈRIA ORGÀNICA

L'Ajuntament d'Alacant ha iniciat la recollida selectiva de matèria orgànica, mitjançant la instal·lació a la ciutat de contenidors especials, de color marró, i la campanya informativa “El Veí del 5é”, sent voluntària la participació i l'ús d'aquest cinqué contenidor.

Té per objectiu arreplegar separadament, en el contenidor marró, la matèria orgànica que es produeix a les nostres llars, de manera que estiga lliure de materials impropis (envasos, ampolles, paper/cartró, etc) per tal d'emprar-la posteriorment com a matèria primera per a l'elaboració de compost d'alta qualitat i biogàs per a generar energia elèctrica ecològica al Centre de Tractament de Residus d'Alacant (CETRA)

(vegeu informació complementària QUÈ PUC TIRAR AL CONTENIDOR MARRÓ?)

Aquesta primera fase de la implantació de la recollida selectiva de matèria orgànica va destinada als Grans Productors de matèria orgànica com col·legis, empreses de catering, mercats municipals, residències de tercera edat, etc. així com a la ciutadania, que de manera voluntària vulga incorporar-se a la recollida selectiva de les restes d'aliments que es generen a les seues llars.

Per a açò, s'han col·locat 125 contenidors de color marró en diferents zones de la ciutat, situats als voltants dels col·legis, portes de mercats municipals, portes de residències tercera edat i altres ubicacions, per a l'ús de persones voluntàries que s'adherisquen a aquesta primera fase (vegeu arxiu adjunt UBICACIONS DEL CINQUÉ CONTENIDOR).

Els contenidors tenen un sistema d'identificació mitjançant una targeta electrònica gratuïta que n'activa l'obertura, aquesta mateixa targeta permet l'accés també als Punts de Compostatge Comunitari que s'han instal·lat en diversos punts de la ciutat paral·lelament al cinqué contenidor. 

COM EM FAIG VOLUNTARI O VOLUNTÀRIA?

FORMULARI ON-LINE

Podràs participar en la recollida separada de la matèria orgànica omplint el formulari d'inscripció que trobaràs a la informació complementària. Una vegada emplenat i signat, envia'l al correu electrònic compostaje@alicante.es i en un breu termini de temps rebràs al teu domicili una carta amb informació general, i la targeta electrònica personalitzada, que et permetrà obrir qualsevol contenidor.

INSCRIPCIÓ PRESENCIAL

La inscripció també pot fer-se als punts següents:

- Regidoria de Medi Ambient (plaça de l'Ajuntament, núm. 5) de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores.

 

Informació complementària