La Regidoria de Medi Ambient posa en marxa el programa Llars Verdes

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

El programa Llars Verdes és gratuït i es desenvolupa per primera vegada a la ciutat d'Alacant

Equip tècnic Llars Verdes Alacant

Llars Verdes, un programa educatiu dirigit a famílies preocupades per l'impacte ambiental i social de les seues decisions i hàbits quotidians. Amb aquesta iniciativa es pretén impulsar una actitud més ecològica, promovent l'estalvi en el consum d'aigua i energia entre les famílies alacantines.

El programa Llars Verdes és gratuït i es desenvolupa per primera vegada a la ciutat d'Alacant, sent dinamitzat a través de l'equip tècnic d'Educació Ambiental de la Regidoria de Medi Ambient, desenvolupant-lo en col·laboració amb el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) que compta amb una dilatada experiència en la implantació del programa en diferents municipis.

Durant l'any 2019 la pretensió és que, amb caràcter experimental, inicialment hi participen entre vint i trenta llars i famílies del terme municipal d'Alacant, a les quals s'ofereix:

Un seguiment personalitzat per a analitzar els consums domèstics de la llar.

Assessorament personalitzat durant la duració del Programa per a solucionar dubtes en l'àmbit de la sostenibilitat a la llar.

Tallers de sostenibilitat ambiental per a les llars participants (energia i aigua, entre d'altres), amb consells pràctics i senzills per a interpretar i estalviar en les factures domèstiques.

Diversos materials per a facilitar l'estalvi i l'eficiència.

Adquirir hàbits sostenibles en consum d'aigua i energia.

Rutes ambientals guiades i gratuïtes.

Als participants en el Programa, se'ls entrega gratuïtament un 'kit d'estalvi i eficiència domèstica' subministrat per la la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima de la FEMP, i que es compon de diversos elements afavoridors d'estalvi com ara un mesurador electrònic d'energia (EEM), una estació meteorològica, pereta led, un rellotge d'arena per a mesurar el temps de dutxa i airejadors d'aixeta per a l'estalvi d'aigua.

Què se sol·licita?

Ser residents al municipi d'Alacant.

Compromís d'assistència a les reunions i els tallers previstos.

L'entrega de dades relacionades amb consum d'energia i aigua a la llar durant el Programa, tractant les dades en tot moment segons la LOPD (Llei de Protecció de Dades).

Una actitud favorable per a intentar reduir-ne el consum.

El programa Llars Verdes pot contemplar fins a tres fases. L'Ajuntament d'Alacant a priori realitza la primera fase en què es proposa als participants un senzill i al mateix temps ambiciós repte col·lectiu: reduir les emissions domèstiques de CO2 en un 10% en el termini de dos anys i, d'altra banda, disminuir entre un 6 i un 10% el consum domèstic d'aigua. Aquest objectiu coincideix amb l'establit per al conjunt de les emissions difuses espanyoles fins al 2020.

Les persones interessades poden sol·licitar la participació de la seua llar en el Programa descarregant la fitxa d'inscripció que figura en https://www.alicante.es/va/contenidos/llars-verdes (informació complementària) i remetent la fitxa amb les dades a la següent adreça de correu electrònic: medioambiente.educacionambiental@alicante-ayto.es

També pot realitzar-s'hi la inscripció telefonant al 965 961 134 (de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.00 hores) del Departament d'Educació Ambiental.

La primera activitat i reunió de 'Llars Verdes', tindrà lloc el dissabte 16 de febrer a les 11.00 hores al CEAM Benacantil, on es farà entrega del kit d'estalvi i eficiència domèstica i, després de la reunió, està prevista una ruta ambiental guiada i gratuïta per a les persones i famílies inscrites en el Programa que vulguen participar-hi.