La Regidoria d'Ocupació renova la programació del Centre d'Emprenedors

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Amb una aposta especial per la innovació, la creativitat, l'economia col·laborativa i l'emprendimiento social

Sonia Tirado presenta la nova programació del Centre d'Emprenedors

La Regidoria d'Ocupació i Desenvolupament Local, dirigida per l'edil Sonia Tirado, ha dissenyat una àmplia programació del Centre d'Emprenedors per a l'últim quadrimestre de l'any, que incidirà especialment en activitats formatives especialitzades en la innovació, la creativitat, l'economia col·laborativa i l'emprendimiento social.

El programa del Centre d'Emprenedors per a aquest últim quadrimestre comprèn un total de 20 activitats, seminaris i tallers regulars, catalogats en 5 àrees temàtiques, a més de cursos específics per a passar de les idees a l'engegada d'una empresa, itineraris formatius que aborden la diferent casuística de l'emprendimiento femení, un Cinefórum amb María José Sanromán (Restaurant Monastrell) i l'activitat estavella de la trobada autonòmica Focus PIME i Emprenedoria, que se celebra exclusivament a Alacant per primera vegada en la seua història.

Les diferents àrees i activitats de la present programació corresponen a les prioritats marcades per la Regidoria d'Ocupació, que, a través dels seus processos de diagnòstic i determinació, donarà preferència a sectors d'innovació com són l'economia col·laborativa, el turisme diversificat, les indústries culturals i creatives i l'emprendimiento social.

De fet, els objectius socials estan presents al llarg de tota la programació, ja que s'incentiva la creació d'empreses sota la forma jurídica de cooperativa o societat laboral, a més de la integració en les noves empreses de criteris transversals com són la responsabilitat social, els plans d'igualtat i la conciliació familiar.

Igualment la Regidoria dirigida per l'edil Sonia Tirado ha fixat alguns sectors d'acció preferent, com és el cas de les persones menors de 25 anys, les persones aturades de llarga durada i majors de 45 anys, així com les dones en qualsevol franja d'edat.

D'aquesta manera, la nova programació integra un primer àrea de detecció d'Oportunitats de negoci a Alacant en els sectors de la Gastronomia i Restauració, la ponència de la qual i taula redona se celebrarà en col·laboració amb els màster de la 'UA Gastrouni'; el Turisme, que arribaran de la mà d'Invat.tur; l'economia digital, en col·laboració amb JOVEMPA; i les indústries culturals i creatives, organitzat conjuntament amb la Regidoria de Cultura. Aquesta proposta oferirà formació específica, una posada en comú d'exemples reals i una taula d'experiència centrada en les respectives temàtiques.

L'Agència Local de Desenvolupament també ha organitzat un àrea dedicada a la Gestió personal de les persones emprenedores, que durant les pròximes setmanes permetrà als seus participants adquirir coneixements en matèria de gestió de la productivitat personal, l'administració del temps, incentivament de vendes i el seguiment de comptes.

Així mateix, la prioritat que el departament que dirigeix Sonia Tirado atorga a la Innovació es constata en l'elaboració un àrea sencera dedicada a aqueixa oferta. D'aqueixa forma, les persones interessades podran assistir a conferències i tallers sobre creativitat, vigilància tecnològica, metodologia Lean Startup i economia col·laborativa.

ECONOMIA COL·LABORATIVA

Precisament aquesta temàtica, l'economia col·laborativa, ha sigut objecte de la xarrada amb la qual aquest dijous ha arrancat la nova programació del Centre d'Emprenedors. Aquesta conferència s'ha centrat en l'Empreniment en l'Economia Col·laborativa i ha sigut impartida pel director general de Canica Valor Estrategico Nacho Mas.

Sonia Tirado ha donat la benvinguda a la vintena d'assistents i ha incidit que l'economia col·laborativa és ja una de les àrees prioritàries de treball per a l'Agència Local de Desenvolupament. Els participants han conegut de primera mà les característiques, pros i contres, així com elements tècnics d'una forma innovadora d'economia que està tenint gran impacte en els sectors hotelers, del transport i les finances.

Aquesta és una de les nombroses activitats que l'ALDES realitza en col·laboració amb altres entitats, en aquest cas amb EOI, l'Escola d'Organització Industrial dependent del Ministeri d'Indústria.

En els pròxims dies i setmanes arribaran també algunes de les activitats formatives relatives a l'àrea de màrqueting online, amb tallers i ponències relaciones amb l'enregistrament i edició de vídeos utilitzant el telèfon mòbil, les tècniques de redacció en webs i la cerca d'oportunitats de negoci a través de dades de cercadors.

Finalment l'ALDES ha fixat la seua atenció també en les necessitats de finançament de les noves empreses i negocis. Per a açò ha programat xarrades pràctiques sobre 'Instrumente PIME', el recurs financer provinent de la Unió Europea, el finançament públic general, el programa 'Horizonte 2020' i els incentius fiscals i de finançament a l'hora de crear una cooperativa.

Per a apuntar-se als diferents cursos, xarrades, ponències i tallers n'hi ha prou amb accedir a la web de l'Agència Local de Desenvolupament (www.impulsalicante.es) i inscriure's en l'activitat que resulte d'interès.