La Regidoria d'Igualtat forma al personal municipal en llenguatge inclusiu

Aquest curs, que arribarà a tota la plantilla, introdueix una anàlisi més profunda de la perspectiva de gènere
Curso Lenguaje Inclusivo

La Regidoria d'Igualtat, dirigida per la regidora María José Espuch, ha iniciat avui el curs de "Formació genèrica en sensibilització i llenguatge de gènere", amb l'objectiu de conscienciar a la plantilla municipal de la importància que té adoptar un llenguatge inclusiu i del seu pes en la transformació progressiva de realitats, situacions, percepcions i representacions de les persones i dels fets.

Aquesta iniciativa forma part del programa del Pla de Formació municipal de 2016, i s'impartirà repetidament amb caràcter obligatori en diferents dates al llarg d'aquest mandat perquè la totalitat del personal municipal conega i integre en el seu llenguatge la perspectiva de la igualtat de gènere a l'hora de desenvolupar el seu treball.

A diferència d'anteriors edicions, l'equip especialista de la nova Regidoria d'Igualtat ha volgut donar major contingut a l'edició d'aquest curs en 2016, introduint una perspectiva "radicalmente diferent".

"Enguany hem volgut anar més enllà i oferir una anàlisi profunda del llenguatge inclusiu en l'administració local, en els seus elements, en l'atenció al públic i en les decisions polítiques, vinculant el llenguatge amb el fet de la desigualtat entre dones i homes que persisteix en la societat". "la nostra tria lingüística a l'hora de nomenar pot contribuir a canviar la realitat", ha explicat María José Espuch.

D'aquesta manera, la nova formació parteix d'un plantejament que avança en la comprensió de les desigualtats i desequilibris de poder entre dones i homes, "fundamentades i legitimades pel patriarcat com a model d'ordenació de la vida en totes les seues dimensions".

En aquesta primera sessió, que s'ha dut a terme entre les 9 i les 14 hores en la pròpia Regidoria d'Igualtat, han participat aproximadament 25 persones que integren la taula tècnica de la Comissió de Qualitat de l'Ajuntament d'Alacant, així com algunes integrants de l'Equip de la Unitat d'Atenció i Prevenció de la Violència de Gènere de la Regidoria d'Igualtat.