El Ple Infantil acosta als escolars al debat sobre els drets dels xiquets i xiquetes

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Els participants han preguntat sobre els problemes socials actuals, com l'assetjament escolar i el dret a una educació i habitatge dignes

Ple infantil de 2016

L'Ajuntament d'Alacant ha celebrat aquest divendres 18 de novembre, en col·laboració amb Unicef el Ple Municipal Infantil, que ha estat presidit per l'alcalde Gabriel Echávarri, per a acostar als xiquets i xiquetes d'Alacant a l'activitat i funcionament del Consistori alacantí, i commemorar la celebració el pròxim 20 de novembre el Dia Internacional dels Drets del Xiquet.

Passades les 10 hores, aquesta sessió plenària tan especial ha donat començament amb la intervenció de l'alcalde d'Alacant, que ha donat la benvinguda al centenar d'escolars que enguany han participat i assistit a l'Ajuntament, procedents dels nivells de 5º i 6º de Primària dels col·legis CEIP La Condomina, El Faro, José Carlos Aguilera, i els CPC Ntra. Sra del Remei i Santísimo Sagramento-Feyda.

La regidora d'Educació María José Espuch, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, a la qual en aquesta edició -- després de dos anys d'absència --, s'ha reincorporat Unicef com a organització col·laboradora, amb la participació en el ple del delegat del Comitè Comunitat Valenciana d'Unicef a Alacant, Manuel Desantes.

En el transcurs de la sessió, els escolars han traslladat preguntes als regidors i regidores sobre el dret dels menors al descans, al joc i a la cultura, la presa en consideració de l'opinió de les xiquetes i xiquets i dels joves, el dret a l'educació i a un habitatge dignes, l'assetjament escolar i les vies per a millorar la convivència escolar.

En aquest sentit, l'edil d'Educació ha considerat que les preguntes formulades avui revelen l'interès i preocupació dels escolars per la realitat que els envolta, i denota que "al final els xiquets, a la seua curta edat, són capaces de sentir, veure i transmetre d'alguna manera als polítics el seu relat del que ells veuen i perceben com un problema, entorn d'aquesta crisi que nosaltres cridem estafa".

"Hui, per exemple, ens han preguntat quant li costa a l'Ajuntament la seua educació. Ells pensaven que era gratis, i quan els hem donat xifres, han pres consciència que tots fem un esforç perquè la seua educació és important".