Nova campanya de promoció comercial i cultural per a posar en valor el centre tradicional

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

El programa inclou trobades de pintura a l'aire lliure en Gabriel Miró, 'Botigues al Carrer' i una jornada de Bolilleras i Artesanes

Presentació de la nova campanya de promoció comercial i cultural per a posar en valor el centre tradicional d'Alacant

L'Ajuntament d'Alacant, a través de les Regidories de Coordinació de Projectes i Comerç, ha organitzat un ampli programa d'activitats de promoció comercial i lúdic-cultural en el Centre Tradicional d'Alacant, que arranquen aquest diumenge amb IX Jornades de Pintura a l'aire lliure 'Gabriel Miró, Font d'Inspiració' i que es completaran el primer cap de setmana d'octubre amb la VIII Trobada 'Botigues al Carrer' i les XIII Jornades de Convivència de Bolilleras i Artesanes.

El regidor de Presidència i Coordinació de Projectes, Natxo Bellido, al costat de l'assessor delegat de Comerç Pedro de Gea, ha presentat avui el programa d'activitats en una roda de premsa que també ha comptat amb la participació de la presidenta de l'Associació de Comerciants 'Més que Centre', Antonia Torregrosa Terol, així com de Juan Antonio Poblador, president d'Associació d'Artistes d'Alacantins, i de Purificació Enriquez Coronat, presidenta de Mare Nostrum.

La campanya de promoció que arranca aquest diumenge comprèn la posada en marxa de projectes culturals en els quals s'utilitza l'art i el patrimoni històric de la zona com a recurs de dinamització sociocultural, així com el foment de la participació social amb el suport i col·laboració amb entitats locals o ciutadanes interessades a desenvolupar iniciatives en la zona.

A més, aquestes iniciatives permeten continuar la labor de sensibilització sobre la importància de l'ús de l'art i la cultura com a recurs econòmic fonamental per al desenvolupament de la zona.

El regidor de Coordinació de Projectes, Natxo Bellido, ha valorat el paper de les campanyes de promoció, que han repercutit notablement en l'increment de l'ús del centre per part de la ciutadania, i han sigut tot un revulsiu per al propi ús comercial de la zona.

Natxo Bellido ha incidit en el compromís de l'actual equip de Govern per posar en valor el centre tradicional d'Alacant' i per a açò, segons ha avançat, a principis del mes d'octubre es reactivaran les comissions de treball de les diferents àrees municipals amb les associacions de veïns i de comerciants del centre.

 "És bàsic tornar a treballar i a remar tots junts per a posar en valor el nostre centre i escoltar el que ens han de dir des de les associacions de veïns i veure de quina manera no solament garantim una alta qualitat de vida als alacantins i alacantines que viuen i passegen per aquesta zona, sinó per tenir una oferta urbana plural en una ciutat que cada vegada més està lluitant per tenir un turisme molt potent tot l'any", ha remarcat Bellido.

En aquesta mateixa línia, Pedro de Gea ha destacat "el suport incondicional de la Regidoria de Comerç a les activitats de reactivació del centre tradicional, i per açò enguany s'ha doblegat el suport econòmic a 'Botigues al Carrer' per a ampliar la seua programació. De Gea ha avançat que aquesta cita serà un èxit rotund", que es veurà reforçat amb l'arribada d'un creuer amb 3.400 passatgers el mateix dia 1 d'octubre, a la ciutat d'Alacant.

PROGRAMA D'ACTES DE PROMOCIÓ DEL CENTRE TRADICIONAL

-La primera de les activitats seran les IX Jornades de Pintura a l'aire lliure 'Gabriel Miró. Font d'Inspiració', que arrancaran aquest diumenge 18 de setembre, i es tornaran a realitzar els pròxims 23 d'octubre i 20 de novembre, amb horari de 10.00 a 14.00 hores en la plaça de Gabriel Miró.

Les Jornades de Pintura a l'aire lliure 'Gabriel Miró, Font d'Inspiració', es desenvolupen en la plaça de Gabriel Miró des de fa 9 anys, amb la col·laboració de l'Associació d'Artistes Alacantins. La participació és lliure i gratuïta, oberta al públic en general, i inclou tallers d'iniciació a la pintura per a xiquets on els pintors de l'Associació ensenyen als més xicotets diverses tècniques artístiques.

A més, pintors de renom realitzen les seues obres en directe i s'explica a més amb una zona d'exposició en aquesta emblemàtica i acollidora Plaça de la nostra ciutat.

-La VIII Trobada Comercial Centre Tradicional 'Botigues al Carrer' es desenvoluparà l'1 d'octubre, de 10:00 a 21:00 hores en horari ininterromput en el carrer Sant Francisco. Les Jornades Comercials 'Botigues al Carrer' es duen a terme en col·laboració amb les Associacions de Comerciants 'Cor d'Alacant', 'C/Girona' i 'Més que Centre', des de fa 8 anys.

Aquestes jornades persegueixen seguir promovent el comerç del centre tradicional, amb l'objectiu de despertar l'interès dels serveis al consumidor i/o residents existents, així com de l'oferta comercial de l'àrea, dels valors arquitectònics i històrics i de la seua envejable localització i pes en la idiosincràsia de la ciutat, perquè el visitant, per tant, gaudi d'est 'Centro Comercial Obert'.

La zona de Sant Francisco, i amb l'objectiu d'acostar el comerç del centre històric a tota la ciutat, trau les seues tendes al carrer per a oferir els seus millors gal·les. Enguany participaran més de 30 tendes de tot el perímetre del centre tradicional, de manera que les/els visitants podran trobar promocions i descomptes especials, així com diversa animació, des de tallers d'animació, jocs tradicionals destinats al públic infantil, actuacions musicals i de dansa, acompanyant tot açò les diferents exposicions de productes comercials i mostres artesanals i gastronòmiques.

Enguany l'activitat es complementarà amb Cercaviles amb música en viu que recorreran tot l'entorn del centre tradicional, acompanyats dels personatges infantils de moda. Així mateix, a les 19.00 hores tindrà lloc en el propi carrer Sant Francisco, un xicotet Desfile de Moda com a presentació de la nova temporada tardor-hivern tèxtil i complements, a càrrec de les tendes del Centre Tradicional.

-L'endemà, 2 d'octubre, es duran a terme les XIII Jornades de Convivència de Bolilleras i Artesanes, en les quals està prevista la participació de més de 500 persones aficionades de tota Espanya, en la plaça de Gabriel Miró. Aquest projecte té la finalitat de continuar amb la tasca de promoure el coneixement i intercanvi d'aquesta artesania. En ser una Associació Artesanal, és important l'intercanvi de coneixements i de les tècniques d'aquestes activitats, de manera que els treballs de bolillos es contrasten amb altres tècniques d'artesania.

Atès que en l'actualitat s'estan perdent les tècniques d'elaboració manuals, aquesta trobada pretén que les noves generacions sàpien que aquestes també formen part del seu bagatge cultural. És una activitat oberta al públic en general, en la qual a més de gaudir d'un matí d'exhibicions de bolillos, d'intercanvi i convivència, el visitant podrà gaudir amb diferents actuacions i llocs de venda d'aquests productes artesans, tots ells col·laboradors de la jornada.

Per tretzè any consecutiu, la plaça de Gabriel Miró es convertirà d'aquesta manera en l'epicentre d'aquesta tècnica d'encaix tèxtil amb centenars d'anys d'història, un art que suma cada vegada més aficionats, i tot açò en un enclavament tan emblemàtic de la ciutat d'Alacant com la plaça de Gabriel Miró.