L'Ajuntament celebra l'II Ple Juvenil amb més d'un centenar d'estudiants

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

A través del futur Consell Escolar municipal, l'alumnat dels IES d'Alacant podrà seguir participant i canalitzant les seues preguntes i propostes

II Ple Juvenil

Alacant, divendres 2 de desembre de 2016.- L'Ajuntament d'Alacant ha celebrat aquest divendres el Ple Juvenil, organitzat per la Regidoria d'Educació que dirigeix l'edil María José Espuch, amb la participació de prop d'un centenar d'estudiants dels IES Mare Nostrum i Bahía Babel, i del col·legi Nuestra Señora del Remedio d'Alacant, en una sessió en la qual l'alumnat s'ha interessat especialment per l'estat de neteja viària, la millora en el transport públic, l'habilitació de zones exclusives de carril bici i la situació de les partides rurals.

El ple ha arrancat passades les 10 del matí presidit per l'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, qui ha donat la benvinguda als escolars i els ha explicat el funcionament habitual dels plens. A més, han participat la regidora d'Educació, María José Espuch, l'edil d'Esports, Eva Montesinos, el regidor de Medi Ambient, Víctor Domínguez, i els edils de Seguretat i Tràfic Fernando Marcos i d'Hisenda, Sofia Morales.

"Per a nosaltres és una satisfacció acollir aquest segon ple juvenil, on alumnes i alumnes de diversos instituts de la ciutat han pogut traslladar-nos directament les seues preguntes, dubtes i inquietuds", ha indicat l'edil d'Educació.

Espuch ha valorat que aquesta iniciativa suposa una oportunitat per a l'exercici del dret a la participació en la institució pública més propera a la ciutadania, amb l'objectiu general de facilitar una reflexió activa del significat de la constitució, de la democràcia ciutadana i de la participació activa.

"Les xiques i xics assistents han pogut conèixer el funcionament de la institució que governa la nostra ciutat, conscienciar-se de la importància de la representació ciutadana en les institucions, conèixer el paper dels representants polítics en l'Ajuntament, així com participar activament en la realització d'un Ple Juvenil", ha indicat l'edil, qui ha explicat als participants que, "a través del futur consell escolar municipal, podran seguir participant i canalitzant les seues preguntes i propostes".

INQUIETUDS DELS ESTUDIANTS

Bona part de les preguntes formulades a l'equip de Govern han estat relacionades amb els barris de Sant Gabriel i de Gran Via Sud, la millora de les condicions del cabal del Barranc de les Ovelles al seu pas per Sant Gabriel, l'estat d'execució de les obres de construcció del tram de la Via Parc des de l'avinguda Alcalde Lorenzo Carbonell, i les olors que genera la Depuradora de Rincón de León.

A nivell general, els estudiants han preguntat per la necessitat de disposar de més espais d'oci per a joves, la millora del transport públic i del sistema de neteja viària, de recollida de brosses i del manteniment del mobiliari urbà i d'elements del Patrimoni Artístic de la ciutat com el Castell de Sant Fernando.

A més, els joves han demostrat estar molt interessats per altres qüestions d'índole més formal, com la destinació de la recaptació obtinguda a través de les multes i del complex cinematogràfic de Ciutat de la Llum.

Els membres de l'equip de Govern han agraït el to i interès de les preguntes, a les quals han anat donant resposta per a confirmar que l'Ajuntament, com a administració més propera a la ciutadania, tant si és competència municipal com si no, es preocupa per conèixer les demandes ciutadanes i en la mesura de les possibilitats, reben l'atenció adequada.