L'ADL proposa avançar cap a un model territorial que done major pes als ajuntaments

Aquesta proposta encaixaria en el clima de col·laboració que el SERVEF manté amb les entitats locals
Ocupació

    La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local d'Alacant, Sonia Tirado, ha considerat necessari que les administracions locals i la Generalitat, a través del SERVEF, aprofiten el bon clima de col·laboració actual per a avançar de la mà cap a un model de relació territorial que done major pes als consistoris en el disseny de les polítiques d'ocupació i en l'optimització de l'oferta de serveis públics.

   L'edil Sonia Tirado ha participat en el XVI Fòrum de Ciutats per l'Ocupació, que se celebra aquest dijous i divendres a Sevilla, en el qual també ha intervingut la directora general del SERVEF Rocío Briones per a analitzar la 'Dimensió local de les polítiques d'ocupació i noves fórmules de relació entre les Comunitats Autònomes i els municipis'.

   En la seua intervenció, Briones s'ha mostrat a favor de continuar impulsant el paper de les entitats locals en la confecció dels plans d'ocupació, perquè, segons ha indicat, "el municipalismo està en l'ADN del Govern valencià".

   Sonia Tirado ha celebrat que els plantejaments del SERVEF estiguen alineats amb els plantejaments de treball de l'ADL, i ha ressaltat que en "l'actual clima de cooperació amb els ajuntaments encaixa perfectament la nostra reivindicació per a establir un nou model que articule de forma estable les actuacions d'ocupació".

   Aquest nou model, en la seua opinió, "hauria de donar un major protagonisme als ajuntaments, que són les administracions més properes i arrelades a la ciutadania i al territori, i per açò són les que detecten les necessitats dels sectors, mantenen el contacte directe amb les empreses, i alhora gestionen i apliquen les polítiques i serveis en aquesta matèria", ha indicat.

   A més, la participació activa de les entitats locals en el disseny a la carta de les polítiques d'ocupació en funció de les necessitats de cada territori, ha apuntat, "permetria que els programes i serveis estigueren més ajustats a la realitat, i contribuiria a un millor aprofitament de la xarxa de recursos públics".

FÒRUM DE CIUTATS PER L'OCUPACIÓ

   Sonia Tirado ha destacat la importància dels debats plantejats en el si del XVI Fòrum de Ciutats per l'Ocupació, del que formen part les següents ciutats amb més de 100.000 habitants: Alacant, Almeria, Badajoz, Burgos, Cadis, Castelló, Huelva, Jaén, Lleida, Logronyo, l'Hospitalet de Llobregat, Madrid, Màlaga, Oviedo, Sevilla, València, Valladolid i Vitòria.

   Aquestes jornades han abordat la necessitat de la planificació i reformes en les polítiques actives d'ocupació de 2016, i l'aplicació de l'Estratègia Europea d'Ocupació i les oportunitats de finançament per a les entitats locals.

   En aquest context, entre les seues conclusions, els ajuntaments presents en el Fòrum han acordat elaborar una proposta formal al SEPE i al Govern central perquè incloga també la dimensió local en la redacció de la seua nova estratègia d'activació per l'ocupació.

   A més, han conegut diversos programes de bones pràctiques i han avançat en l'organització i disseny de l'anomenat Banc de Bones Pràctiques de Ciutats per l'Ocupació, que permetrà als ajuntaments estructurar el treball en aquest àmbit.