Igualtat i Ocupació incideixen en el benefici empresarial, ètic i social de la igualtat

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

María José Espuch i Sonia Tirado han participat en la Taula d'Igualtat de Cruz Roja

M.J. Espuch y S. Tirado incideixen en la importància de la igualtat en el món empresarial

L'Ajuntament d'Alacant, a través de les Regidories d'Igualtat i d'Ocupació que dirigeixen les edils María José Espuch i Sonia Tirado, respectivament, ha emprès una aposta decidida per la sensibilització del món empresarial davant la igualtat de gènere, una igualtat que "millora les perspectives d'èxit de les empreses" i constitueix en si "una qüestió ètica i de responsabilitat social".

María José Espuch i Sonia Tirado han participat hui en la inauguració de les VII Jornades de Sensibilització i Implantació de Mesures d'Igualtat entre Homes i Dones organitzades per Cruz Roja, on ambdues han coincidit a destacar la importància d'aquest tipus d'iniciatives per a promoure la igualtat entre dones i homes.

L'edil d'Igualtat ha remarcat que "l'empresa, el món laboral, és un àmbit on hi ha encara molt per fer, ja que les dones, en general, accedeixen a ell en pitjors condicions que els homes i la seua permanència està moltes vegades condicionada per la maternitat".

Sobre aquest tema, Espuch també ha recordat que en moltes empreses les dones "guanyen menys que els homes exercint treballs equivalents, l'atur ens afecta en major mesura i la promoció professional és més difícil per a nosaltres".

"Per açò són tan importants iniciatives com aquesta que ens reuneix avui ací, perquè cal treballar perquè hi haja un equilibri entre dones i homes en el món de l'empresa. No és admissible que es graduen en la universitat més dones que homes i després açò no tinga el seu reflex en la posició de lideratge de les dones en la societat".

Davant aquesta situació, és necessari "educar, sensibilitzar i canviar els mandats de gènere perquè ells entenguen que també han d'exercir un rol de cuidadors, i no bolcar totes les seues energies en el treball fora de casa; i perquè nosaltres no hàgem de triar entre la nostra carrera i la maternitat".

CONVÈNCER, REGULAR I DEMOSTRAR

Per la seua banda, Sonia Tirado ha assenyalat que la desigualtat de gènere és "evitable" i com a tal, tant a les administracions públiques, com a les entitats del sector i a cada persona de manera individual, té la possibilitat de "canviar i millorar" aquesta inequidad.

L'edil ha considerat que l'àmplia tasca de convèncer i donar visibilitat a les dones i la labor de regular legislativament perquè les empreses apliquen les mesures que promoguen la igualtat d'oportunitats, "han sigut molt positives i cal seguir amb elles, però han arribat a ser suficients per a aconseguir la igualtat real entre homes i dones".

Per açò, segons ha indicat, es fa necessari dur a terme la tasca de demostrar que la incorporació de les dones a l'activitat empresarial comporta beneficis socials i econòmics i fa que les empreses siguen millors gràcies precisament a la gestió i participació de les dones en elles.

En aquest punt, Sonia Tirado s'ha referit a l'existència d'estudis com el del Peterson Institute for International Economics, del com es desprèn que les empreses amb més dones al comandament són més rendibles, i que les companyies amb almenys un 30% d'executives tenen un 15% més de beneficis.

En opinió de l'edil, seria necessari explicar també amb un diagnòstic d'aquest tipus que analitzara els beneficis que comporta la presència de dones en la gestió empresarial a Alacant, i per açò ha animat a les persones assistents a aquesta trobada a realitzar un estudi amb el qual poder "demostrar amb fets el que sabem que és real".