FOCUS PIME acollirà més de 100 ponències i 50 actes per a Pimes, autònoms i emprenedors

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

La ciutat d'Alacant serà per primera vegada seu d'aquest macro esdeveniment

Presentación del Focus Pyme y Emprendimiento 2016

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, ha presentat aquest matí al costat del director general d'Economia i Emprendimiento, Paco Álvarez i la regidora d'Ocupació i Sanitat, Sonia Tirado, l'onzena edició de la macrojornada FOCUS PIME I EMPRENDIMIENTO que se celebrarà en l'edifici de les Cigarreres el pròxim 3 de novembre.

FOCUS PIME I EMPRENDIMIENTO s'ha consolidat com l'esdeveniment de referència per als emprenedors de la Comunitat Valenciana i en els dos últims anys "hem aconseguit passar d'un macro esdeveniment d'estudiants i curiosos amb un pressupost de prop de 400.000 euros, a una jornada de professionals d'alt nivell que requereix de tan sols 70,000 euros", ha destacat Climent.

En aquest sentit el titular d'Economia ha assenyalat que en la trobada del pròxim 3 de novembre, les més de 100 ponències i prop de 50 activitats previstes, giraran entorn de l'economia social i col·laborativa "que és la que ens va ajudar a eixir de la crisi i la que va a permetre resetear als nostres sectors productius de la mà de la cohesió social".

"És una aposta clara per l'economia social i real enfront de l'especulativa de les primeres edicions i de cooperació enfront de la competència feroç". ha afegit el titular d'Economia.

Descentralitzant l'esdeveniment

FOCUS PIME I EMPRENDIMIENTO està organitzat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i l'Adreça Genertal d'Economia en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alacant i els Centres Europeus d'empreses Innovadores de la Comunitat Valenciana.

Per primera vegada en onze anys FOCUS PIME I EMPRENDIMIENTO se celebrarà en la ciutat d'Alacant i l'edició de 2017 a Castelló, en línia amb l'aposta que des del primer moment ha defensat el Conseller d'Economia per la descentralització, la vertebració i la unitat del territori.

Els emprenedors, peça clau

FOCUS PIME I EMPRENDIMIENTO cerca cobrir les necessitats de Pimes, emprenedors i autònoms que són peça clau en l'engranatge del teixit empresarial de la Comunitat.

Aquesta edició se centrarà a difondre el suport a l'emprendimiento innovador i el finançament europeu a les PIME en el marc de l'estratègia de reindustrialització assumida pel Govern Valencià.

Durant 12 hores es va a fomentar sinergies entre els participants per a afavorir el networking, promoure la coordinació entre les entitats que donen suport a PIME i emprenedors i impulsar la vertebració territorial de l'emprendimiento innovador en els sectors tradicionals i emergents.

Alacant, amfitriona de l'esdeveniment

La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local en l'Ajuntament d'Alacant, Sonia Tirado, ha mostrat la seua satisfacció per l'elecció d'Alacant com a amfitriona d'aquesta macrojornada, i ha incidit en la voluntat clara del conseller Rafael Climent i de la seua conselleria per la descentralització, que han apostat decididament per fer del nostre territori un eix vertebrador, obert a la cooperació i al protagonisme repartit. "Així és el nostre territori, així és la nostra economia i així ha resultat l'organització el FOCUS 2016", ha ressaltat l'edil.

Sobre aquest tema, Sonia Tirado s'ha referit a l'emplaçament triat per a albergar aquest esdeveniment, en Les Cigarreres, "un espai que avui dia ja és un referent cultural, però que a partir d'ara també es mostrarà ideal per a la realització de jornades i trobades d'aquest tipus".

"Si la Generalitat i Conselleria han entès que descentralitzar és un pas fonamental per a vertebrar la nostra Comunitat, aquest Ajuntament també està apostant per atorgar la mateixa importància a tots els barris d'Alacant, i no és casualitat que en una mateixa setmana anunciem que la zona de Cigarreres serà beneficiària del Pla Integral DUSI, que suposarà una inversió total de 22 milions d'euros, al mateix temps que avui anunciem un esdeveniment de referència autonòmica i de gran importància econòmica", ha indicat.

Quant al FOCUS Innovació i Emprendimiento, Tirat ha avançat que serà una jornada plural i innovadora "fundamental per a l'economia de tota la Comunitat Valenciana", i ha recordat que a més d'aquest esdeveniment central a Alacant, es duen a terme diversos esdeveniments més xicotets de dinamització territorial o sectorial en diferents punts del territori, al llarg de la resta de l'any.

Programa

El programa estarà format per conferències, tallers, taules redones i sessions de networking. A més, les empreses interessades, podran participar en la Mostra d'empreses Innovadores i presentar candidatura als Premis Focus Pime i Emprendimiento 2016, que es lliuraran a les categories d'empresa de Recent Creació (5.000 euros, patrocinat per Ibercaja) i a la Trajectòria Empresarial (5.000 euros, patrocinat per Banc Sabadell).

Les activitats han sigut dissenyades entorn de quatre eixos temàtics, com són els Sectors Productius i Emergents; Economia Social i Desenvolupament Sostenible; Emprendimiento i Creixement empresarial i Europa Oportunitats. A més, hi haurà quatre temàtiques transversals entorn del Finançament; Internacionalització; Innovació i Igualtat.

Les conferències i ponències programades:

  • Mindfulness aplicat a la innovació i l'emprendimiento---Fundeun
  • El valor social: fonament de la viabilitat econòmica de l'Emprendimiento Social----Inndea
  • Generar activitat empresarial a través de la participació social-----Adelypse
  • Innovació territorial, gènere i empresa familiar----Màster DELECTE
  • Vitamina Creativa per al teu projecte emprenedor-----EOI
  • Comença a exportar----Grup de Treball Internacional
  • Conectur CV: innovació i emprendimiento parell la dinamització turística del territori-----Invat.tur
  • Innovació des de les PIMES----JOVEMPA
  • Què poden fer les finances per la teua empresa?------Enclau
  • Inspira't i aprèn a vendre't----Inspirades

Així mateix, durant la celebració de Focus Pime i Emprendimiento s'instal·larà una Zona d'Exposició d'empreses Innovadores, per a donar a conèixer als assistents una representació del teixit innovador de la Comunitat Valenciana. Per a les empreses, entitats i persones emprenedores, es tracta al seu torn d'una bona oportunitat de donar-se a conèixer a cost zero.

En aquesta macrojornada pot participar qualsevol empresa valenciana constituïda a partir 2010 i que posseïsca components innovadors i/o socials, de les següents àrees: TIC's, Internet/Social Mitjana, Ciències de la Vida i Biotecnologia, Productes i Processos Industrials Sostenibilitat, Medi ambient i Qualitat, Energies, Serveis, Economia Social i uns altres. Està previst que participen un total de 110 stands, repartits en 50 empreses innovadores, 50 empreses col·laboradores d'emprenedors i 30 stands d'institucions.

Durant la vesprada, de 16:30 a les 18:00 hores, se celebrarà un acte plenari amb alguns dels actes públics i les intervencions més destacades, que inclou una taula redona plenària amb les intervencions d'Hervé Falciani, informàtic extrabajador del banc HSBC; Roberta Dall'Oglio, vicepresidenta d'EURADA; Adolfo Utor, president de la naviliera Balearia i Juan Carlos Deu, economista.

A continuació entre les 18:30 i les 19:15 tindrà lloc la conferència i concert a càrrec de José d'Eusebio, director d'Orquestra i Musicólogo, comptar amb la col·laboració de la Banda Simfònica Municipal d'Alacant. Així mateix, entre la taula redona i l'activitat musical tindrà lloc el lliurament de premis i les intervencions de la primera autoritat local, l'alcalde Gabriel Echávarri, i a continuació la del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.