La firma del Conveni 'Alacant Es Mou' col·loca la ciutat com a referent europeu

'Alacant Es Mou', considerat el millor projecte d'Espanya, és el més puntuat per RED.ES
Presentación 'Alicante Se Mueve: Being Smart'

L'alcalde, Gabriel Echávarri, ja ha subscrit el conveni que possibilitarà el desenvolupament del projecte 'Alacant Es Mou'. Prèviament, s'havia firmat el document per part de l'organisme, el director general de RED.ES. A partir d'aquest moment, s'iniciarà el desenvolupàment del projecte en els terminis establits en aquest.

La iniciativa persegueix aconseguir grans estalvis en temps perdut i disminució de les emissions contaminants, amb estimacions de més de dos milions de litres de combustible a l'any i reducció de 400.000 hores al volant. A més, es reduiran els temps de resposta d'emergències i s'incrementarà la velocitat comercial del transport públic.

El nou programari d''Alacant Es Mou' permetrà interconnectar i compartir informació entre sistemes que actualment actuen de forma independent, aconseguint així una informació amb una visió global que facilitarà la presa de decisions per part dels gestors públics. "Per exemple, podrem creuar informació del sistema d'explotació dels autobusos, del sistema de control semafòric, dels indicadors de contaminació ambiental, per a permetre'ns tindre una visió general d'Alacant quantificada amb dades concretes, la qual cosa ens permetrà prendre millors decisions pel que fa a la mobilitat i a la millora de la qualitat de vida", ha explicat Gabriel Echávarri.

Un projecte dissenyat per tècnics de la Regidoria de Mobilitat que es basa en l'experiència d'aquesta àrea municipal en l'apllicació de la innovació en matèria de gestió de trànsit.

Gràcies al sistema intel·ligent que s'instal·larà a la ciutat, obtindrem una gran quantitat de dades dels vehicles que circulen diàriament per les nostres vies. Així, es podrà optimitzar els recursos en matèria de trànsit, estalviar combustible, i, en definitiva, fer més fàcil la vida de la gent. I tot això amb un sistema d'open data que farà possible que totes les dades que es generen, i complint la LOPD, puguen ser fonts de negoci o d'oportunitat per a altres. Les possibilitats són infinites.

El projecte compta amb el suport de la DGT, fonamental per al seu desenvolupament, de la Subdelegació del Govern, de la Conselleria d'Infraestructures, de la Universitat d'Alacant, que en desenvolpen una part, de molts col·legis professionals de la ciutat, de la Cambra de Comerç i d'organitzacions empresarials.

Carlos Giménez, regidor de Recursos Humans, ha destacat la puntuació que va obtindre el projecte en la proposta organitzativa de Recursos Humans i ha recordat que ja està tot llest perquè l'equip comence a treballar.

Informació complementària
Vídeos: 
'Alacant es Mou: Being Smart'