Cultura i Igualtat promouen la igualtat de gènere amb la programació d'Aula Oberta

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

L'àrea que dirigeix María José Espuch dissenya 4 tallers específics per a formar i sensibilitzar enfront de la desigualtat de gènere

Imagen relacionada

  La Regidoria d'Igualtat dirigida per María José Espuch promou enguany, a través de la programació d'activitats i tallers d'Aula Oberta, activitats formatives i divulgatives específiques centrades entorn de la igualtat i la reducció de les bretxes de gènere, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura.

   Dins del catàleg formatiu recentment publicat per al període octubre 2016-maig 2017, l'àrea d'Igualtat ha preparat quatre activitats en diferents llocs de la ciutat, dues d'elles de caràcter gratuït i dirigides a tot tipus de públic.

   A través de les mateixes, la Regidoria d'Igualtat treballa en la sensibilització de la ciutadania en matèria d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes.

   A més, aquestes activitats tenen l'objectiu de proporcionar als seus participants elements d'anàlisis que els permeten veure de manera crítica i constructiva com, des de nombroses i molt variades formes, s'expandeixen de manera silenciosa els estereotips i missatges que reprodueixen la desigualtat i la invisibilitat de les dones.

   Així, temes com el sexisme del llenguatge, bretxes de gènere, la representació de les dones en la publicitat i en els mitjans de comunicació, el tractament de les notícies, així com els drets de les dones o coneixement i reconeixement de la mateixa a través de l'art i de la fotografia seran abordats de manera amena i constructiva en tallers i cursos de diversa durada, impartits per professionals d'àmplia experiència.

   La regidora María José Espuch, ha destacat el treball que es duu a terme des de l'àrea d'Igualtat, i ha valorat que aquestes activitats i tallers constitueixen "una nou oportunitat per a contribuir entre totes i tots a la construcció d'una ciutat més igualitària i amb drets reals i efectius per a dones i homes".

   L'edil aposta a més per un model de treball transversal i pròxim a la ciutadania, en col·laboració amb la resta de regidories de l'Ajuntament i en els espais naturals dels barris de la ciutat.

   Per açò, les quatre activitats que s'ofereixen són resultat de l'anàlisi de propostes diverses presentades a la Regidoria d'Igualtat i constitueixen l'inici d'una col·laboració permanent i variada, no solament amb el Programa Aula Oberta sinó també amb altres programes de la Regidoria de Cultura com a Animació a la lectura en les Biblioteques Municipals o el programa d'activitats i espectacles de carrer en els barris.

Les activitats programades des d'Igualtat són les següents:

  • Sexisme lingüístic: la invisibilitat de les dones en el nostre llenguatge, taller de 2 hores i mitjana de durada, que es desenvoluparà el 21 de novembre --de 17:30 a 20:00 hores-- en el Centre Municipal de les Arts.
  • Art, gènere i igualtat, curse taller de 28 hores previst del 10 de gener a l'11 d'abril --de 18:45 a 20:45 hores--, en el Centre Municipal de les Arts.
  • Fotografia: objectiu TU, curse taller de 30 hores de durada, programat del 26 de gener al 25 de maig %o2013 de 17:30 a 19:30 hores-- en l'Aula Municipal de Cultura 'Xalet de l'Enginyer de tramvies'.
  • Les dones en la publicitat i en els mitjans de comunicació, taller de 6 hores, que de realitzarà del 15 al 29 de novembre %o2013de 17:30 a 19:30 hores-- en l'Aula Municipal de Cultura 'Xalet de l'Enginyer de tramvies'.

La informació sobre aquestes activitats i sobre la resta de la programació pot trobar-se en la pàgina web de la Regidoria de Cultura i en la pròpia Regidoria d'Igualtat. Les places són limitades així com el període d'inscripció.