La Conferència Estratègica del Pla Ciutat tanca la jornada amb la priorització de reptes

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Bellido agraeix la multitudinària participació en les taules de diàleg i en el plenari d'aquesta jornada de reflexió col·lectiva sense precedents a Alacant

Pla Ciutat Alacant

    Alacant, dilluns 12 de juny de 2017.- La I Conferència Estratègica del Pla Ciutat, organitzada per l'Ajuntament d'Alacant a través de la Regidoria de Presidència que dirigeix l'edil Natxo Bellido, ha tancat aquesta vesprada el major procés de debat i de reflexió col·lectiva realitzat en la ciutat, amb la priorització de desafiament que definiran les línies estratègiques del futur desenvolupament d'Alacant. 

Durant la clausura, el regidor de Presidència, Natxo Bellido, ha subratllat en la seua intervenció que el Pla de Ciutat és una necessitat per al progrés d'Alacant i és també una oportunitat per a assajar una nova forma de governar i de gestionar: la gobernanza democràtica, basada en el diàleg, la transparència, la rendició de comptes i el compromís ciutadà a fer ciutat. 

"Tot el que ací s'aporte per les associacions, pels ciutadans i ciutadanes que aquesta vesprada han treballat en les taules de diàleg i totes les aportacions que es van a recaptar al llarg del procés d'elaboració del Pla de Ciutat, tingueu per segur que no cauran en sac trencat". 

"Quan arribem al final del Pla haurem contribuït a construir ciutat, però ja en el propi procés estem fent alguna cosa molt important: estem construint ciutadania, i solament per açò, ja val la pena intentar-ho", ha afegit. 

L'anàlisi i debat del document de treball que arreplega els fets rellevants, desafiaments i projectes dissenyat per l'Ajuntament d'Alacant per al futur d'Alacant, ha permès posar en comú i aconseguir consensos entorn de la priorització de desafiaments que indiquen les línies estratègiques que en el futur hauran d'orientar el desenvolupament d'Alacant. A aquests reptes caldrà sumar nous desafiaments que s'han plantejat durant les taules de diàleg, i que d'aquesta manera enriquiran el document de treball sobre el qual es treballarà amb la ciutadania. 

Després de l'àmplia assistència registrada durant el matí, les anomenades taules de diàleg ciutadà han explicat igualment amb un gran nombre de participants, tant de ciutadania inscrita a títol personal com de representants d'un centenar d'entitats i col·lectius que constitueixen el teixit econòmic, social i cultural de la ciutat, entre elles associacions de comerciants, de l'àmbit de la cooperació i la solidaritat, ecologistes, veïnals, juvenils, culturals i de l'àmbit educatiu, associacions gitanes, associacions de l'àmbit de la inclusió social, empresarials, sindicats, associacions d'immigrants, ONGS. 

D'igual manera, també han participat en la jornada representants de la Universitat d'Alacant (UA) i la Universitat Miguel Hernández (UMH), d'organitzacions sindicals com a UGT i CCOO, d'institucions com l'EUIPO, Casa Mediterrani, IFA, Fundació CAM, Coepa, Ineca, APEHA, Avant, AFEMA, de la Federació de Fogueres, Teatre Principal, així com grans empreses arrelades a Alacant, com VECTALIA i Aigües d'Alacant, i del Banc Sabadell, entre uns altres. 

Les taules de diàleg han estat organitzades entorn dels set eixos estratègics del Pla de Ciutat: Govern Local i Ciutadania. Alacant Ciutat Oberta; Innovació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació. Alacant Ciutat Dinàmica; Turisme. Alacant Ciutat Turística; Creativitat, Cultura i Educació. 'Alacant Ciutat Educadora' i 'Alacant, Ciutat de la Memòria'; Desenvolupament Urbà Sostenible i Protecció del Medi ambient. Alacant Ciutat Sostenible; Accessibilitat i Mobilitat. Alacant Ciutat Connectada; i Inclusió Social. Alacant Ciutat Solidària i de la Igualtat.