Campanya preventiva d'accidents de trànsit

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

L'Ajuntament d'Alacant s'unix a la campanya preventiva d'accidents de trànsit amb l'ús del simulador de conducció entre els funcionaris

trafico

Alacant, 28 de maig de 2018.- El Regidor de Recursos Humans, Seguretat i Festes, el popular José Ramón González, ha presentat este matí en l'Ajuntament d'Alacant la campanya del Simulador Preventiu de Conducció en el marc del 'Pla General d'Activitats Preventives de la Seguretat Social', amb l'objectiu de sensibilitzar i previndre sobre la necessitat d'implantar plans de mobilitat vial per a frenar la sinistralitat que es genera diàriament en els desplaçaments.

Amb motiu d'esta campanya, l'Ajuntament, en col·laboració amb Asepeyo, ha programat tallers per a formar els treballadors del consistori en prevenció d'accidents de trànsit amb un taller pràctic a través de simulacions d'accidents reals. 

D'esta manera, els participants poden experimentar la conducció amb un simulador d'alta immersió i recrear tot tipus de situacions per a avaluar les seues habilitats al volant, com ara una frenada d'emergència o un hidroplanatge.

Així mateix, els funcionaris també podran conduir per diferents tipus de vies, en situacions meteorològiques adverses i inclús en estat d'embriaguesa o somnolència, sense estar realment exposats a cap risc.

Segons ha indicat l'edil popular José Ramón González, és important la labor preventiva per a evitar els accidents de trànsit, i en especial els accidents 'in itinere' a l'anar o tornar al lloc de treball: "Solem tindre molts accidents 'in itinere' i solen ser a primera hora del matí. Estos tallers ensenyaran als treballadors de l'Ajuntament a resoldre determinades circumstàncies en què en condicions normals ningú ens prepara per a poder controlar-les".

José Ramón González també hi ha assenyalat que la col·laboració del Servici de Prevenció amb l'Ajuntament podrà donar "més seguretat en les incidències que els funcionaris del consistori tinguen en matèria d'accidents laborals de trànsit".

Així mateix, cal informar que els accidents de trànsit van representar el 13 % dels accidents laborals amb baixa en 2017 i van causar el 35 % dels accidents mortals, segons dades facilitats per Asepeyo.

Estos tallers no sols estaran disponibles per als treballadors de l'Ajuntament, sinó que rotaran durant dos setmanes per altres empreses d'Alacant.

La presentació, que ha tingut lloc en la Sala d'Actes de la Cambra de Comerç, ha comptat també amb la presència del director d'Asepeyo Alacant, Gerson Morales Lledó, i Alfredo Picó, tècnic de Prevenció d'Asepeyo.