ADL col·labora amb la UA i la FPCA en la V edició dels Premis Impulso

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Aquesta iniciativa fomenta les idees empresarials innovadores sorgides en la comunitat universitària i la transferència de coneixement a la societat

#Sonia Tirado

    La Universitat d'Alacant (UA) i la Fundació Parc Científic d'Alacant (FPCA) han lliurat aquest dilluns 13 de juny els Premis Impulso 2016 a iniciatives empresarials innovadores desenvolupades per membres de la comunitat universitària, en el marc del programa ua:emprèn, amb el qual col·labora l'Agència de Desenvolupament Local (ADL), i que el seu principal objectiu és fomentar la cultura emprenedora i promoure la creació d'empreses.

   L'acte de lliurament ha tingut lloc aquest migdia en el Saló de Graus 'Rector Ramón Martín Mateo' de la Facultat de Dret, amb la participació del rector de la UA Manuel Palomar; la vicerectora d'Investigació, Desenvolupament i Innovació, en qualitat de presidenta del jurat, Amparo Navarro, i la cofundadora de la spin-off Allise Devices, Beatriz Cerrolaza, reconeguda en 2015 com una de les deu emprenedores espanyoles d'èxit per la revista Emprendedores.

   També han estat presents els membres del jurat dels Premis Impulso, en el qual participa la presidenta de l'ADL, l'edil Sonia Tirado, qui ha mostrat la seua satisfacció per la qualitat dels projectes que han concorregut a aquesta convocatòria, i ha apostat per continuar amb l'actual línia de col·laboració entre institucions en suport de l'emprendimiento.

   A més de l'ADL, col·laboren en aquesta iniciativa el Consistori de Sant Vicent del Raspeig, el Centre d'Europeu d'empreses Innovadores CEEI d'Elx, i el Consell Social de la UA.

GUARDONS 2016

   Les iniciatives empresarials guardonades amb els Premis Impulso enguany han sigut Adhtech Solutions S.L. --empresa de base tecnològica que desenvolupa aplicacions per a un nou material autorreparable--; Godreams VR, --startup del sector de continguts gràfics dedicada a la creació i captació d'espais, objectes i materials--, i el Projecte Domofera, --un sistema encarregat de facilitar la cura de l'hort urbà des de qualsevol dispositiu connectat a Internet--.

  Aquests premis reconeixen els millors projectes empresarials innovadors sorgits en la comunitat universitària, essencials per al progrés de la societat i la dinamització del teixit econòmic i empresarial de l'entorn.

   En total, tenint en compte el seu caràcter innovador, el grau de desenvolupament, la capacitat de l'equip i la viabilitat economicofinancera, dels nou projectes presentats en aquesta edició s'ha atorgat un premi en la modalitat A para projectes promoguts per investigadors, i dos en la modalitat B dedicada a estudiants o titulades i titulats.