Subvencions a Entitats Esportives Competicions Alt Nivell 2023

Desescalada Instalaciones Deportivas

L'objecte de la present convocatòria és regular la concessió, per a la temporada 2022/2023, de subvencions a entitats esportives, sense ànim de lucre i amb domicili social en el municipi d'Alacant, que participen amb un o diversos equips sènior en competicions esportives oficials d'alt nivell.

La finalitat és contribuir al foment de la pràctica esportiva d'alt nivell i la seua participació en les competicions esportives oficials en les quals es troben immersos, ajudant a sufragar part de les despeses que els ocasionen les mateixes.

A l'efecte d'aquestes bases, es defineix com a competició esportiva oficial d'alt nivell a les lligues estatals oficials d'esports d'equip en les seues tres màximes categories, organitzades per federacions reconegudes pel Consell Superior d'Esports, amb participació d'equips sènior i amb un àmbit geogràfic limitat al territori nacional.

Només es tindrà en consideració, dins de les tres màximes categories citades anteriorment, la categoria amb més alt nivell en la qual existisca almenys un equip representant d'una entitat esportiva amb domicili social en el municipi d'Alacant, sempre que es complisquen els requisits citats en el paràgraf anterior i continue tenint categoria estatal.

La competició esportiva oficial s'ha de desenvolupar per un sistema de lliga regular en el que la competició no es realitze en concentració sinó per un sistema de jornades separades en el temps.

Si aquesta lliga es compon de fases diferenciades, exclosos els playoffs d'ascens o descens si n'hi haguera, cadascuna les fases haurà d'estar integrada per equips de la mateixa categoria, no admetent-se els equips que hagen disputat fases mixtes amb equips d'inferiors categories.

S'estableix que els equips sènior participants en la convocatòria han de tindre un calendari oficial de competició previst d'almenys 18 partits de les citades competicions. Aquests partits s'han d'haver disputat abans de la resolució de la convocatòria excepte causa de força major. S'exclourà del còmput de partits disputats els *playoffs d'ascens o descens si n'hi haguera.

Queden exclosos de la convocatòria els equips que participen en lligues professionals o presenten elements que indiquen que tenen la consideració de professionalitzades. A l'efecte d'aquesta convocatòria: la 1a divisió, 2a divisió i 1a RFEF en el futbol masculí, la *Finetwork Lliga F en el futbol femení, la Lliga ACB en el bàsquet masculí, la Lliga Femenina Endesa en el bàsquet femení i la Lliga *Plenitude *ASOBAL en l'handbol masculí.

No tenen consideració a l'efecte d'aquesta convocatòria, independentment de la utilització de la denominació com a lliga, les competicions esportives oficials que no verifiquen les condicions exposades en els paràgrafs anteriors.

La dotació pressupostària màxima destinada a aquesta convocatòria serà de 99.850 €.

La concessió de la subvenció s'efectuarà en règim de concurrència competitiva mitjançant convocatòria i procediment selectiu únic.

ON TRAMITAR LA SOLICITUD
En la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Alacant.

Accés al tràmit: https://bpm.alicante.es/OAC/TramitadorExt.jsp?idioma=es&texpcod=DE01&useClave=true

ALTA DE TERCERS (MOLT IMPORTANT)
En realitzar-se el pagament de la subvenció mitjançant transferència bancària, és condició indispensable, que l'entitat esportiva està donada d'Alta com a Tercer en la Tresoreria Municipal de l'Ajuntament d'Alacant. En el cas de no estar donada d'alta, necessitar rectificar alguna dada o modificar el compte bancari, s'haurà de realitzar el tràmit amb caràcter previ a la presentació de la sol·licitud. En l'enllaç: https://www.alicante.es/es/tramites/solicitud-alta-terceros es disposa d'informació per a la realització d'aquest tràmit.

CONTACTE
Per a qualsevol consulta o aclariment sobre la convocatòria, contactar en el correu: subvenciones.deportes@alicante.es

Per a qualsevol consulta o aclariment sobre els requeriments tècnics de la Seu Electrònica, contactar en el correu: tramit.online@alicante.es

AVÍS LEGAL
La informació proporcionada és a títol informatiu i en cap cas substitueix a les bases reguladores de la convocatòria, en cas de discrepància només es tindrà en compte el contingut en les citades bases.

Presentació
Plazo de presentación: 
10 de maig de 2023 a 29 de maig de 2023
Documentación a presentar: 

En el cas que l'entitat participe en la convocatòria de “Subvencions a l'Esport Federat 2023” o en la convocatòria de “Subvencions a Entitats Esportives per a Transport 2023”, no serà necessari aportar els documents que s'indiquen a continuació, en el cas que hagen sigut aportats en alguna de les convocatòries indicades anteriorment.

Juntament amb la sol·licitud haurà d'acompanyar-se la documentació que s'indica a continuació:

a) CIF.

b) Estatuts de l'entitat.

c) Acta nomenament de la Junta Directiva de l'entitat, Certificat expedit pel secretari de l'entitat recollint la composició de la Junta Directiva o Certificat oficial amb indicació d'aquesta Junta Directiva (s'ha d'aportar un dels documents anteriors).

d) En el cas de ser una associació o club esportiu, declaració responsable en la qual s'indique que s'ha celebrat una sessió de la junta directiva per a acordar la sol·licitud de la convocatòria (No és necessari adjuntar-la, es declara en signar el tràmit de la sol·licitud electrònica).

e) Document justificatiu de la inscripció en el Registre d'Entitats Esportives de la Comunitat Valenciana.

f) Certificat emés per la federació corresponent (Annex 1. Federació) en referència a la temporada 2022/2023.

En el cas que els equips de l'entitat esportiva participen en competicions gestionades per diferents federacions, s'adjuntarà un Annex 1 per cadascuna de les federacions. En el cas de practicar diferents modalitats d'un mateix esport, s'utilitzarà un Annex 1 per cadascuna de les modalitats indicades.

L'Annex 1 podrà ser substituït per certificat propi de la federació sempre que continga les mateixes dades que figuren en el document normalitzat.

Les dades reflectides en l'Annex 1 permeten avaluar a l'entitat en el seu conjunt pel que l'indicat document només serà necessari aportar-ho una única vegada, independentment de si es participa en una o diverses de les convocatòries indicades a continuació: “Subvencions a Entitats Esportives Alt Nivell 2023”, “Subvencions a l'Esport Federat 2023” o “Subvencions a Entitats Esportives per a Transport 2023”.

g) En el cas de figurar el logotip de la Regidoria d'Esports en l'equipament de competició de l'equip o equips participants en aquesta convocatòria, per a cadascun dels equips s'aportaran fotografies que permeten verificar la presència del citat logotip. Les fotografies han de correspondre almenys a dues trobades oficials disputats, així mateix, s'haurà d'identificar la data i jornada de la competició de les fotografies aportades.

En el formulari de la sol·licitud, es pot autoritzar la Regidoria d'Esports l'accés a la Tresoreria de l'Ajuntament d'Alacant i a l'Agència Estatal d'Administració Tributària, per a verificar que l'entitat està al corrent de les seues obligacions tributàries i a la Tresoreria General de la Seguretat Social per a verificar que l'entitat no té deutes amb el citat organisme.

Si per motius aliens a la Regidoria d'Esports no es tinguera accés a la consulta de la informació anteriorment assenyalada, es requerirà a els/les interessats/as perquè l'aporten a l'expedient.

En el cas que no s'autoritze l'accés a la consulta d'aquestes dades o siga requerida, s'hauran d'aportar els certificats positius, a nom de l'entitat, d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb la Tresoreria de l'Ajuntament d'Alacant i amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària, i de no tindre deutes amb la Tresoreria General de la Seguretat Social; a l'efecte d'obtindre una subvenció atorgada per les Administracions Públiques, d'acord amb el que s'estableix per la LGS. Aquests certificats tenen una validesa de 6 mesos des de la data de la seua expedició, tal com s'indica en l'art. 23.3 del RLGS.

Formas de Presentación

Informació complementària