II Jornada de Mobilitat Intel·ligent 'Mobilitat en un clic'

Les jornades se celebren el 30 de maig de 2017 i la inscripció és gratuïta a través de la pàgina web http://pavapark-vectalia.es
II Jornada de Movilidad Inteligente

Alacant, 24 de maig de 2017

El futur de la mobilitat a debat: cotxes elèctrics no tripulats i sistemes de pagament per mòbil en els autobusos es presentaran en la jornada ‘Mobilitat en un clic’.

El regidor de Mobilitat, Fernando Marcos, ha presentat la II Jornada de Mobilitat Intel·ligent davall el lema 'Mobilitat en un clic', que tindrà lloc el pròxim 30 de maig a la Universitat d'Alacant, i és un fòrum de debat d'abast nacional amb professionals del sector, autoritats institucionals i empreses punteres en noves tecnologies aplicades.

La jornada organitzada per l'Ajuntament d'Alacant, l'empresa Pavapark i la Càtedra Vectalia Mobilitat, té com a objectiu presentar els avanços de les noves tecnologies com a grans aliades del sector de la mobilitat, per a aconseguir que els ciutadans puguen usar mitjans de transport cada vegada més nets i sostenibles, i que la planificació servisca per a aconseguir una major efectivitat quant a la mobilitat a les ciutats.

L'edil de Mobilitat va presentar el programa organitzat per a la jornada animant a tots a participar ‘tant en les taules redones com en els fòrums de debat, i en les exposicions perquè amb la participació activa i l'intercanvi de perspectives, idees i reflexions s'aconsegueix enriquir aquests debats’.

Així mateix, Marcos va recordar que a Espanya hi ha més de 22 milions de turismes, quasi 3 milions de motocicletes i més de 2 milions de ciclomotors, segons les dades de 2012 que reflectix un estudi. En ciutats grans com Madrid es produeixen cada dia més de 2,5 milions de desplaçaments.

Per això, tant les administracions públiques com els experts en mobilitat en l'empresa privada, busquen formes de solucionar els problemes de la contaminació i la dificultat de l'ordenació del trànsit.

L'objectiu és implicar els ciutadans a través d'aquestes jornades i per a això, s'exposaran els últims avanços en el sector de la mobilitat: els cotxes no tripulats i els sistemes de pagament mitjançant mòbil, d'aplicació tant al transport públic com als estacionaments regulats per a vehicle privat seran dos dels temes punters.

Ampli programa de taules redones, intervencions i debat:

La jornada serà inaugurada per l'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri; la consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador; i el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar.

Està previst abordar tres temes vinculats a les últimes tendències en noves tecnologies, com són els vehicles elèctrics, els nous sistemes de pagament, els cotxes elèctrics no tripulats, un tema que en els últims mesos ha aparegut en els mitjans de comunicació, i la sostenibilitat. Les capacitats, els comportaments i les actituds de la ciutadania i els reptes a què s'enfronten les administracions seran tractats en el segon bloc, en la taula redona ““Experiencias de la movilidad en un click en nuestros municipios”, que reuneix els màxims representants de la mobilitat d'Alacant, Fernando Marcos; València, Giuseppe Grezzi; Elx, Esther Díez; i Castelló, Rafael Simó.

Des de la Regidoria de Mobilitat i Seguretat d'Alacant es compartiran les bones experiències en les millores implementades en els últims mesos, que van des de la incorporació d'una nova flota, la dotació tecnològica per a la recàrrega dels abonaments en els parquímetres, els punts de recàrrega de vehicles elèctrics, les millores en els sistemes d'informació a l'usuari (panells d'informació al carrer, Codis QR, web, renovada APP), en les millores plantejades en el pla de mobilitat.

Destacaran els avanços molt significatius en la implantació de mesures que milloren la mobilitat -per exemple, sol·licitud telemàtica del nou abonament dirigit als jóvens- i en la implantació de sistemes de gestió i calmat de la velocitat -radars, monitorització del trànsit, entre d'altres.

A més, es parlarà de solucions concretes com és el cas dels beatcons, en el sistema de pagament a través del mòbil que utilitzarà balises connectades a l'autobús per a validar l'operació en pujar a bord. També s'exposarà el cas de Moviltik, aplicació que servirà per a abonar l'estacionament regulat o zona blava mitjançant el Smartphone, sense necessitat de desplaçar-se al lloc en què es troba el vehicle.

Dins del programa es contempla un espai per a parlar de l'accessibilitat a les ciutats i de les distintes solucions que poden aplicar-se perquè les persones amb mobilitat reduïda (PMR) puguen desplaçar-se de forma més fàcil.

Inscripcions:

La inscripció de la jornada és gratuïta, i es pot fer a través de la pàgina web http://pavapark-vectalia.es

 

 

Informació complementària