Cultura fa públic el repartiment de 20.000 euros en ajudes per a esdeveniments

Els beneficiaris han sigut seleccionats per un comité de valoració en el curs de la I Convocatòria pública de subvencions per a activitats culturals
Daniel Simón, concejal de Cultura

-- Un comité tècnic ha examinat les 40 propostes rebudes i puntuat les que reunien els requisits.    

Alacant. Dilluns 7 de nov. de 2016. 
La Regidoria de Cultura, dirigida per Daniel Simón, ha fet públic el resultat de la Iª Convocatòria pública de subvencions per a esdeveniments culturals a la ciutat d'Alacant. Un comité tècnic de valoració ha examinat les 40 propostes que aspiraven a rebre ajudes públiques per a desenvolupar les seues activitats i s'ha pronunciat a l'efecte. 

D'aquestes 40 propostes rebudes després de fer-se pública l'esmentada convocatòria, el comité de valoració va excloure algunes per causes diverses: haver concorregut fora del termini, no contestar els requeriments que se'ls havia fet per tal que subsanaren alguna deficiència, incomplir alguns dels punts estipulats, etc. 

La Regidoria de Cultura havia establit una quantitat de 20.000 euros per a aquesta convocatòria amb la finalitat d'ajudar els 10 primers projectes, segons la puntuació del comitè de valoració. Els elegits són els següents:

Associació Circ Clectic. 7º Festival Circo. 3.100,00 €. Punts: 109.
Adriana Figueiras Robisco. Arquitecturas efímeras. 1.600,00 €. Punts: 101,33.
Asoc. Mediterrán. Audiovisual. Muestra de Cine educativo. 500,00 €. Punts: 98.
Mistos C.C. Cooperativa. Eat my Soul. 3.031,00 €. Punts: 97.
Eléctrico Romance SL. Los lunes lucen. 2.982,00 €. Punts: 88.
Eléctrico Romance SL. La poesía es noticia. 2.976,00 €. Punts: 87.
Mistos C.C. Cooperativa. Atiende Alicante. 1.400,00 €. Punts: 81.
ADIFIA. La discapacidad en la Cultura. 1.600,00 €. Punts: 78.
Asoc. Producciones Esquizoides. VIII Muestra de cortos alicantinos. 861,00 €. Punts: 69.
Juan Luis Gomis Martí. El Documental del mes. 1.950,00 €. Punts: 64.

Les subvencions estan pensades per a cobrir, com a màxim, el 75 per cent de la despesa total de cada activitat. 

Des de la Regidoria dirigida per Daniel Simón s'agraeix a tots els gestors culturals, societats i entitats, la seua participació en aquest procediment, establit per a guanyar en equitat i transparència a l'hora de distribuir fons públics assignats a la col.laboració en la celebració d'activitats i esdeveniments culturals al municipi.

S'obri ara un termini de 10 dies per a que els interessats puguen plantejar al.legacions a la decisió del comité o bé per acceptar o rebutjar les subvencions, d'acord a l'articulat de la convocatòria. 
En la llista d'espera "queden alguns projectes més, que pujarien a la taula de beneficiaris cas que no es puguen cel.lebrar algun dels esdeveniments seleccionats o els seus protagonistes rebutjaren l'ajuda per qualsevol eventualitat. En aquest estat d'"espera" estan, entre d'altres, Marea Rock S.L., Coral Tabaquera, Associació Asperger Alacant i Associació Cine Luz del Mar. 

En la imatge, el regidor de Cultura, Daniel Simón. 

Informació complementària
Documentación: