Conferència d´Inauguració curs 2016/2017.

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

RETOS EDUCATIUS I CONVIVÈNCIA ESCOLAR

Imagen relacionada

Abordem aquest curs amb il·lusió, enfrontant els nous reptes que ens imposen els canvis accelerats de la nostra societat, en constant evolució.

En col·laboració amb la comunitat educativa, ens hem proposat treballar per a fer d'Alacant una CIUTAT EDUCADORA, és a dir, una ciutat que no solament gestione amb la major eficàcia possible les seues competències en matèria d'educació, sinó que també assumisca, com a integrant de la XARXA DE CIUTATS EDUCADORES que hi ha un espai en el qual l'educació sobrepassa l'escola, i des de l'àmbit municipal disposem d'un ampli marge per a treballar en aquest nou paradigma. L'educació és un procés permanent, al llarg de tota la vida, en el qual intervenen multitud d'agents, i la ciutat, la nostra ciutat, és l'espai idoni per a EDUCAR.

El marc socializador de l'activitat educativa en aquest nou paradigma passa a ser l'entorn, en el seu sentit més ampli. Un entorn que comprèn totes les tipologies educatives, comporta un procés on la participació passa a tindre un paper substancial i presenta una dimensió global basada en la igualtat d'oportunitats, en la promoció individual i col·lectiva, i fonamentada en valors com el civisme, la solidaritat, la igualtat entre dones i homes o la inclusió social.

Construir una ciutat educadora consisteix en definitiva, en construir un ambient ciutadà educatiu.

 

Per a construir aqueix ambient afermem el nostre compromís en:

-Millorar progressivament l'equipación dels nostres centres escolars

-Implantar en tots els centres els nostres PROGRAMES:

Prevenció de l'absentisme

Programes d'educació per a la salut: BRÚIXOLA/BRUÍXOLA, per a educació primària.

Programa per a la prevenció de les drogodependecias : programa 12- 16 per a educació secundària.

-Consolidar i diversificar els continguts del programa d'ESCOLA DE MARES I PARES per a reflexionar sobre com millorar l'educació dels nostres fills i filles

-Promoure activitats complementàries i extraescolars que contribuïsquen a la formació integral de les i els escolars, incidint en la millora de les seues habilitats socials, la seua salut emocional, i aprofundint en valors com la solidaritat, la igualtat entre dones i homes, la protecció del medi ambient..., en definitiva, valors de ciutadania.

 

Conscients d'aquesta complexa tasca d'educar, i en la cerca d'analitzar i reflexionar sobre com abordar aquest nou curs i els reptes als quals ens enfrontem, volem convidar a tot el professorat i als pares i mares que ho desitgen a la Conferència amb la qual inaugurem a Alacant el curs 2016-2017:

28 de setembre, 18h. CEIP Pràctiques- La Aneja

“RETOS EDUCATIUS I CONVIVÈNCIA ESCOLAR”

a càrrec de Mª JOSÉ DÍAZ AGUADO,

Catedràtica d'Universitat en Psicologia de l'Educació. Directora de la Unitat de Psicologia Preventiva. Directora del Master en Programes d'Intervenció en Contextos Educatius de la Universitat Complutense de Madrid,

 

Vos desitge, en el meu nom i en el de tot l'equip de la Regidoria d'Educació un feliç curs 2016-2017. Ànim, i a treballar!

 

Mª José Espuch Svoboda

Regidora d'Educació

Ajuntament d'Alacant