Ajuntament i Generalitat potenciaran la marca 'Alacant, Ciutat de la Memòria'

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Espuch concreta accions de col·laboració amb Cultura i Patrimoni

Memoria Histórica

   La Regidoria de Memòria Històrica i Democràtica de l'Ajuntament d'Alacant, dirigida per l'edil María José Espuch, i la Generalitat Valenciana han acordat adunar esforços per a potenciar la marca 'Alacant, Ciutat de la Memòria' i posar en valor el patrimoni de la memòria històrica de la ciutat.

   L'edil ha mantingut una reunió a València amb el subdirector de Cultura i Patrimoni, Antonio Bravo, per a presentar-li les grans línies de treball de la Regidoria de Memòria Històrica i Democràtica, així com les actuacions principals que necessiten del suport de la Generalitat Valenciana per al seu desenvolupament.

   "Volem impulsar la marca Alacant ciutat de la Memòria, que necessita el suport de la Generalitat, i per a açò els hem proposat signar un conveni de col·laboració per a cercar vies de cooperació financera, d'ús d'infraestructures i de serveis, de manera que les dues administracions conjuminen els seus esforços per a posar en valor la memòria històrica en la ciutat d'Alacant", ha explicat l'edil.

   "Entre aquestes actuacions destaquen els projectes per a posar en valor el patrimoni material d'Alacant, com són els refugis antiaeris, els complexos defensius com el del Cap de l'Horta i el propi CIP, i la memòria documental, els arxius sobre la repressió i del Cementeri d'Alacant".

   "Eixim satisfets de la reunió, perquè existeix bona disposició a col·laborar per a donar a Alacant el paper que es mereix en la recuperació de la memòria històrica", ha afegit Espuch al final de la trobada.

   Ambdues parts a més s'han emplaçat a una nova reunió, el pròxim 18 de maig a Alacant, perquè Antonio Bravo y el seu equip visite i conega de primera mà els diferents projectes de la ciutat en aquesta matèria.

   Així mateix, la Regidoria de Memòria Històrica i Democràtica s'ha compromès a traslladar a la Generalitat el seu catàleg d'elements patrimonials protegits referent a memòria històrica.

   "Creiem que alguns d'ells, com pot ser el Port d'Alacant o el Mercat Central, haurien de ser distingits no solament com a Béns de Rellevància Local, sinó com a Béns d'Interès Cultural (BIC), per ser llocs històrics que durant la Guerra Civil i la Postguerra van tenir una especial significació", ha indicat l'edil.